Evlat Hasretiyle Eylemde
Van'da, çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan aileler, eylemlerini bu hafta da sürdürüyor. Menekşe Sokak'ta bir araya gelen aileler, Türk bayrakları ve evlatlarının fotoğraflarını taşıyarak, DEM Parti İl Başkanlığı'nın önüne kadar yürüdü.
Tepkiler ve Çağrılar
Aileler, parti binasından yükselen müziğe tepki göstererek, çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu. Eyleme katılan ailelerden biri olan Nazlı Sancar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızına kavuşuncaya dek eylem yapmaya devam edeceğini belirtti. Evlatlarının Hasretini Çekiyorlar
Yıllardır evlat hasreti yaşadığını dile getiren Sancar, "Hakkımız olan evlatlarımızı DEM Parti ile PKK'dan istiyoruz. Evlatlarımızı getirsinler. Çocuklarımızın kalemini kırıp eline silah verdiler. Devletimiz, çocuklarımıza kavuşmamız için büyük bir mücadele veriyor ve evlatlarımıza kavuşuncaya kadar eylemimizi sürdüreceğiz," diye ifade etti.
Anne Zümrüt Salim'in Çağrısı
Bir diğer anne Zümrüt Salim, evladına teslim olması çağrısında bulundu. Salim, "Oğlum Hamza'ya 6 yıldır kavuşmaya çalışıyorum. Beni duyuyorsan gel, devletimize teslim ol. Bu acıya artık dayanamıyorum. Kimin için oralardasın? Bizi düşünmüyor musun? Yıllardır dönmeni bekliyoruz," dedi.
Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı önündeki eylemlerine bu hafta da devam etti. Menekşe Sokak'ta bir araya gelen aileler, Türk bayrakları ve evlatlarının fotoğraflarını taşıyarak, DEM Parti İl Başkanlığı binasının önüne kadar yürüdü.
Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı önündeki eylemlerine bu hafta da devam etti. Menekşe Sokak'ta bir araya gelen aileler, Türk bayrakları ve evlatlarının fotoğraflarını taşıyarak, DEM Parti İl Başkanlığı binasının önüne kadar yürüdü.