
Vanlı Ailelerin Umut Arayışı
Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı önündeki eylemlerini sürdürüyor. Van'da, Menekşe Sokak'ta bir araya gelen aileler, Türk bayrakları ve evlatlarının fotoğraflarıyla protesto için toplandı.
Bir Bayram Daha Buruk Geçti
Anne ve babalar, bu bayramı da buruk geçirdiklerini ifade ederek, çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundular. Eyleme katılan Nazlı Sancar, gazetecilere yaptığı açıklamada, evlatlarına kavuşuncaya kadar eylemlere devam edeceklerini dile getirdi.
Sancar, "Evlattan öte bir şey yok. Ne bayramımız ne de seyranımız var. Kızımın geri döndüğü gün benim için bayramdır. Allah rızası için geri dön," diye konuştu.
Ailelerin Yürek Yakan Beklentileri
Sancar, kızından haber beklediğini aktararak, "Senden haber alamıyorum. Bana bir ses ver, telefon aç. Hasretle, özlemle seni bekliyoruz. Senin peşini asla bırakmayacağım. Bu bayrağın altında doğdun, bu bayrağın altında yaşa," ifadelerini kullandı.
Diğer yandan, oğlu için eyleme katılan Necibe Çiftçi de; çocuklarına kavuşmak istediklerini belirterek, PKK'ya karşı tepkilerini dile getirdi. Çiftçi, "2 evladım için nöbetimi sürdürüyorum. İlk çocuğumu 2015'te kaçırdılar. Diğer oğlum, kardeşinin peşine düştü ve 2017'de PKK'lılar evimize gelerek onu şehit etti. Çok özlüyorum. Oğlum, yeter artık geri dön. Senin kardeşini şehit ettiler. Dayanacak gücüm kalmadı. Birçok evladımız ailelerine kavuştu. Sen de teslim ol," dedi.
Van'da çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı önündeki eylemlerine bu hafta da devam etti.
Van'da çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı önündeki eylemlerine bu hafta da devam etti.