Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uzmanı Çocukların Zihin Gelişiminde Etkili Kritik Besini Açıkladı

Uzmanı, “Balık, çocukların zihin gelişiminde etkili bir besin” diyerek uyarılarda bulundu. Balık, çocuklarda mental gelişim ve nörolojik sağlık için oldukça etkili bir besindir. Balığın birçok faydası bulunmaktadır. Bunlar arasında bağışıklık sistemini koruma, zekâyı geliştirme, diyabet riskini azaltma, omega 3 deposu olma, çocukların dikkatini artırma, kemikleri güçlendirme, eklem ağrılarına iyi gelme, hücreleri onarma ve Alzheimer'a yakalanma olasılığını düşürme yer almaktadır. Balık seçerken taze olmasına, uygun şekilde saklanmış olmasına ve kokusuz olmasına dikkat etmek gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 01.09.2023 19:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Uzmanı Çocukların Zihin Gelişiminde Etkili Kritik Besini Açıkladı

Uzmanı çocukların zihin gelişiminde etkili kritik besini açıkladı

Uzmanı, “Balık, çocukların zihin gelişiminde etkili bir besin” diyerek uyarılarda bulundu. Editör: Naim ArıoğluBeslenme ve Diyet Kliniği’nden Diyetisyen Asım Batuhan Fidan, balık sezonunun açılması nedeniyle balığın sağlık açısından faydaları hakkında bilgilendirmede bulundu.Diyetisyen Asım Batuhan Fidan, özellikle fetüsün bilişsel ve görsel gelişimi için gerekli olan dokosahexaenoik asitin gebelik döneminde annenin balık tüketimine bağlı olduğunu belirterek, “Balık çocuklarda da mental gelişim ve nörolojik sağlık için oldukça etkili bir besindir” sözlerini kullandı.

BALIĞIN FAYDALARI

  • Bağışıklık sistemini korur
  • Zekâyı geliştirir
  • Diyabet riskini azaltır
  • Omega 3 deposudur
  • Çocukların dikkatini artırır
  • Kemikleri güçlendirir
  • Eklem ağrılarına iyi gelir
  • Hücreleri onarır
  • Alzheimera yakalanma olasılığını düşürür

Balık yemenin ne kadar faydalı olduğunu duyunca şok olacaksınız!

Av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin ardından balık pazarlı hareketlendi. Kış ayına doğru ilerlerken, bağışıklık sistemi için tüketilmesi gereken balığın faydalarını, balık seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizler için derledik.

BALIK SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Balık seçerken, taze olmasına ve uygun şekilde saklanmış olmasına dikkat etmeniz gerekir. Taze balığın gözleri parlak, solungaçları kırmızı ve gövdesi sağlam olmalıdır. Balık, buzdolabında veya dondurucuda saklanmalıdır.

Balık, kokusuz olmalıdır. Taze balığın kokusu hafif ve hoş olmalıdır. Keskin veya ekşi koku, balığın bayat olduğunu gösterir.

Sülükler ve parazitler olmamalı: Taze balığın üzerinde sülük veya parazit olmamalıdır.

Taze balık seçerken, bu noktalara dikkat etmek önemlidir. Taze balık, sağlıklı ve lezzetli bir yemek için önemlidir.