Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uzman Psikolog Esra Ezmeci gerçek aşkı bulmanın formülünü verdi!

Uzman Psikolog Esra Ezmeci gerçek aşkı bulmanın mümkün olduğunu söyleyerek, gerçek aşkı bulabilmek için önce kişinin kendisini tanıması ve sevmesi gerektiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 24.06.2023 21:56
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Uzman Psikolog Esra Ezmeci gerçek aşkı bulmanın formülünü verdi!

Klinik Psikolog Esra Ezmeci gerçek aşka ulaşmanın mümkün olabileceğini söyleyerek önemli tüyolar paylaştı.

Gerçek aşkı bulabilmek için önce kişinin kendisini tanıması ve sevmesi gerektiğini ifade eden Esra Ezmeci paylaştığı yazıda şu sözlere yer verdi…

Bir kişi hayatında bulunan partnerinin gerçek aşkı olup olmadığını rahatlıkla öğrenebilir. Bunun püf noktaları insan ilişkileri üzerine ihtisas yapmış, karı-koca ve sevgili ilişkilerine yön veren uzman isim Esma Ezmeci'den geldi.

1-DUYGUNUZU AÇIKÇA ANLATABİLİYOR MUSUNUZ?

Hayatınızdaki kişinin gerçek aşkınız olup olmadığını anlayabilmek için paylaşımlarınıza bakmanız gerekiyor. Her an fiziksel olarak yanında olamasanızda yaşadığınız herhangi bir duyguyu rahatlıkla iyi ya da kötü yanı ile konuşabilimeniz büyük önem taşıyor. Yalnızca eğlence zamanlarında vakit geçirdiğiniz kişi ilişkinizi bir süre sonra sağlıksız bir hale getirebilir.

2-İYİ VE KÖTÜ HER ANDA YANINIZDA MI?

Gerçek bir aşk içerisinde sürekli mutluluk barındırmaz. İyi ve kötü her anın dolu dolu yaşandığı sorunların çözüm odaklı olarak çözümlenebildiği ilişkiler sağlıklı görülüyor.

3-SINIRINIZI İHLAL EDİP, KISITLIYOR MU?

Gerçek bir ilişkide bireylerin özgür olması büyük önem taşıyor. Her iki taraf sağlıklı kurallar koyabilmelidir. Kimse bir diğerine sözünü geçirme üstünlüğü göstermemelidir. Eğer bir ilişkide partnerlerden biri diğerinin sınırına ilerliyorsa sağlıklı şekilde uyarı yapılabilir.

4-İLİŞKİNİZ ÇATIŞMA ÜZERİNE Mİ KURULU?

Gerçek aşk ortak paydalarda buluşabilmek demektir. Herkes için sevginin tanımı farklı olabilir. Partnerlerden biri evde oturmaktan hoşlanırken diğeri dışında eğlenmeyi sevebilir. Fakat önemli olan gerçek bir aşkta bu farklı tanımlamalara rağmen ortak bir noktada buluşabilmektir.

5-GELECEK PLANINDA YER ALIYOR MUSUNUZ?

Gerçek bir aşkın içerisinde ortak beklenti ve hayaller bulunur. Geleceğe dair istekler için yapılan planın içerisinde her iki partner dahil edilir.

6-SORUMLULUK ALABİLİYOR MU?

Gerçek bir aşkta sorumluluk duygusu yoğundur. Sorumluluktan kaçmak sağlıksız bir davranış olarak görülür ve bu ilişkide bulunan partneri de değersiz hale getirir. İlişkide sorumluluk iki partner arasında eşit şekilde bölüştürülerek ortaklaşa yüklenmelidir.

7-SİZİ OLDUĞUNUZ GİBİ KABUL EDEBİLİYOR MU?

Gerçek bir aşk içerisinde birbirini değiştirme duygusuna yer verilmez. Böyle bir çabaya girişilmez. İlişki içerisinde olunan partneri olduğu gibi kabul etmek ve sevmek önemlidir.