Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uzay Araştırmaları ve Astronotluk

Havada yeryüzünü izleyerek boşlukta süzülme fikrinin korku ve heyecanı insanın hep ilgisini çekti. Uzayın derinliklerine gitme fikri geliştirildi ve dünyanın en maliyetli mesleklerinden biri olan astronotluk ortaya çıktı. Astronot olmak için temel disiplinlere sahip olmak gerekiyor. Astronotluk, disiplinler arası ileri düzey bir eğitim ve güçlü bir zihin ve beden gerektiriyor.

Yayın Tarihi: 23.08.2023 23:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Uzay Araştırmaları ve Astronotluk

Havada yeryüzünü izleyerek boşlukta süzülme fikrinin korku ve heyecanı insanın hep ilgisini çekti.

Bunu başaran insanlar, bir sonraki aşamada, uzayın derinliklerine gitme fikrini geliştirdi ve dünyanın en maliyetli mesleklerinden birini meydana getirdi. İşte bu konuya, uzay araştırmalarına değineceğiz. Anadolu Ajansı, nasıl astronot olunacağını, ne gibi şartların arandığını ve astronotların şahsi tecrübelerine dair bilgileri hem astronot hem de astronot eğitmenleriyle görüşerek kaleme aldı.

Gökyüzünün ötesini görmek önceleri sadece bir hayaldi. Teknolojinin ilerlemesiyle bilinmezliğe yolculuk, meşakkatli ve maliyetli olmasına rağmen mümkün olmaya başladı. Uzayın bilinmeyenlerinin keşfi ile gökyüzünün ötesini hayal edenler için astronotluk cazip bir meslek. Ancak bu mesleğin erbabı olmak, çocukken 'ne olacaksın?' sorusuna verilen 'astronot' cevabı kadar kolay değil. Zira astronot olmak için önce temel disiplinlerden bir meslek sahibi olmak gerekiyor.

Astronotluk, disiplinler arası ileri düzey bir eğitimin yanı sıra güçlü bir zihin ve beden de gerektiriyor. Uzay ajansları binlerce uygun kişi arasında yaptığı elemelerin ardından onların da en iyilerini seçiyor. ABD'de ilk astronotlar, 1959'da ordu tarafından mühendislik arka planı ve pilotluk tecrübesi olan askeri personel arasından seçildi.