Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uyarı! Türkiye Kavurucu Sıcaklıkların Etkisi Altına Giriyor

Türkiye bir kez daha kavurucu sıcaklıkların etkisi altına giriyor. Bugün ve yarın aklı olan evden çıkmasın. Türkiye genelinde aşırı sıcaklıklar yeniden etkili olmaya başlıyor. Yeni sıcak hava dalgası ile birlikte bazı illerde termometreler 40 derecenin üstüne çıkacak.

Yayın Tarihi: 03.08.2023 21:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Uyarı! Türkiye Kavurucu Sıcaklıkların Etkisi Altına Giriyor

Uyarı bu kez bakandan geldi!

Aklı olan bugün ve yarın evden çıkmasın Türkiye bir kez daha kavurucu sıcaklıkların etkisi altına giriyor. Bu defa bakan bile uyarı yaptı. Bugün ve yarın aklı olan evden çıkmasın. İşte detaylar…

Temmuz ayında Türkiye'de yaşanan kavurucu sıcaklıklar

Yaklaşık 10 gün boyunca yeriniz serin havaya bırakmıştı. Ancak ağustos ayının gelmesiyle birlikte bir kez daha vatandaşa kötü haber geldi. Türkiye genelinde aşırı sıcaklıklar yeniden etkili olmaya başlıyor. Bugün ve yarın aklı olan evden çıkmasın. Bu defa bakan bile uyarı yaptı. Yeni sıcak hava dalgası ile birlikte bazı illerde termometreler 40 derecenin üstüne çıkacak. İşte uzman isimlerden sıcak hava dalgası ile ilgili yeni uyarılar...

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte Türkiye eyyam-ı bahur sıcaklıklarının etkisi altına girdi.

Temmuz ayının kavurucu sıcaklıkların ardından kısa bir süreliğine de olsa serinleme fırsatı bulan vatandaşlara da kötü haber geldi. Bugünden itibaren çöl sıcaklıkları olarak da anılan eyyam-ı bahur sıcaklıkları etkisini göstermeye başlayacak. Sıcak hava dalgasının Türkiye genelinde etkili olması ile birlikte termometrelerde ölçülen sıcaklığın 40 dereceyi aşacağı tahmin ediliyor. Bu sebeple uzman isimlerden de peş peşe uyarılar geldi.

BİR ANDA 8 DERECE BİRDEN SICAKLIK ARTIŞI OLACAK

Küresel ısınma sebebiyle tüm dünya El Nino etkisi altına girdi. Son yıllarda sıcaklıklar yaz aylarında sürekli yükseliyor. Türkiye'de yoğun bir şekilde hissedilen sıcak hava dalgası yeniden geliyor. Ağustos ayında birçok isimle anılan eyyam-ı bahur sıcaklıkları geliyor. Bugünden itibaren sıcaklıklar mevsim normallerinin yaklaşık 8 derece kadar üstüne çıkacak. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında sıcaklık artışının daha da yüksek olacağı tahmin ediliyor. Sıcak hava dalgası yaklaşık 8 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Uzmanlardan ise yeni sıcaklıklarla ilgili önemli uyarılar geldi.

TERMOMETRELER 40 DERECEYİ GÖSTERECEK

Türkiye genelinde sıcak hava dalgalarının etkili olmaya başlamasıyla birlikte termometreler 40 dereceye kadar yükselecek nokta özellikle 3 büyük ilde yağış beklenmiyor. Havanın açık ve güneşli olması sıcaklığın etkisini daha da arttıracak gibi görünüyor.

Bu hafta içi Ankara'da ölçülen sıcaklığın 35 dereceye kadar yükseleceği tahmin edilirken hafta sonu ise 39 dereceye kadar çıkması bekleniyor. İzmir'de ise bu hafta sıcaklıklar 37 derece seviyelerine yükselecek. İstanbul'da hava sıcaklığının 36 derece olması bekleniyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi meteoroloji laboratuvarı başkanı ve meteoroloji mühendisi Adil Tek eyyam-ı bahur sıcaklıkları ile ilgili uyardı.

Adil tek yeni sıcak hava dalgasının 8 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Özellikle sıcak havalarda yaşlı engelli çocuk ve 65 yaş üstü vatandaşların dışarı çıkmaması istendi.