Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Türkmenistan İle Yeni İşbirlikleri Araştırıyor

UND heyeti, Türkmenistan ile kara yolu taşımacılığı ve sınır kapılarının açılması üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 16:00
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 16:00

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Türkmenistan İle Yeni İşbirlikleri Araştırıyor

UND Heyeti Türkmenistan'da İkili Görüşmelerde Bulundu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammethan Çakıyev ile önemli temaslar gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde, özellikle Çin'den Avrupa'ya uzanan kara yolu taşımacılığının Türkmenistan üzerinden, Orta Koridor üzerinden nasıl daha etkin hale getirilebileceği konuşuldu.

Sınır Kapılarının Açılması ve Lojistik

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Çakıyev, Türkiye'yi ziyaret ederek Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Dünya Kongresi'ne katıldı. Salgın döneminde kapanan sınır kapılarının tekrar açılması konusunu gündeme getirerek, dünya lojistiği için büyük bir önem taşıyan bu durumun ele alınması gerektiğini vurguladı.

Görüşmelere Katılan İsimler ve Konular

Görüşmelere; Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Hasan Boz, Türkmenistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammetnur Ovezov ve Türkmenistan Taşımacılık ve Lojistik Merkezi (TULM) Temsilcisi Orazmurat Hydyrov katıldı. Görüşmelerde ayrıca Hazar koridorundaki Ro-Pax filosuna 2025 yılında iki yeni geminin katılacağı bilgisi paylaşıldı.

Sürücü Vizeleri ve İşbirlikleri

UND ve TULM arasında sürücü vizeleri üzerine yapılan çalışmalarda, vize ücretlerinin düşürülmesi konusundaki ilerlemeler hakkında bilgiler aktarıldı. Çakıyev ve Baştor, iki ülke arasında taşıma alanında gerçekleşen işbirlikleri ve gelecek planları üzerine de fikir alışverişinde bulundu.

Gelecek Planları

2024 yılı için Ulaştırma bakanlıkları arasında yapılacak işbirlikleri, ulaştırma ve gümrük konuları, Türkmenbaşı liman ziyareti ve Türk dünyasında elektronik geçiş belgesi kullanımı gibi konularda daha fazla görüş birliğine varıldı.

Toplantıya UND'yi temsilen Cihan Sünel (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Mutluhan Akan (Yönetim Kurulu Üyesi), Alper Özel (İcra Kurulu Başkanı) ve Alpdoğan Kahraman (İcra Kurulu Başkan Yardımcısı) katıldı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) heyeti, Türkmenistan Ulaştırma ve Haberleşme Ajansı Başkanı Mammethan Çakıyev ile görüştü.