Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) Doktorlara Yüksek Ödemeler Yapıyor

Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) hastaneleri, grevci meslektaşlarının yerine çalışan doktorlara yüksek ödemeler yapmaktadır. İngiltere'nin önceki Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna'ya daha fazla askeri destek için harcama yapılması talebinde bulundu. ABD'de hükümetin finansmanını içeren yasa tasarısının kabulü Meclis Başkanı Kevin McCarthy'nin görevden alınması çabalarına dönüştü. Mısır'da bir polis yerleşkesinde çıkan yangında en az 38 kişi yaralandı. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya yönelik Amerikan desteğinin kesintiye uğramaması gerektiğini vurguladı. Uçak kazasında ölen Wagner paralı asker grubu patronu Yevgeny Prigojin anıldı.

Yayın Tarihi: 02.10.2023 23:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) Doktorlara Yüksek Ödemeler Yapıyor

T24 Dış Haberler

Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) hastaneleri, grevci meslektaşlarının yerine çalışan doktorlara vardiya başına 7 bin 900 sterline kadar ödemeye yapıyor. Sağlık yetkilileri, hastaların güvenliğini sağlamak için "gereğinden fazla" ödeme yapmaktan başka çareleri olmadığını, birçok hastanenin vardiya başına 3 bin sterlinden fazla ödeme yaptığını söylüyor.

The Daily Telegraph

İngiltere'nin önceki Savunma Bakanı Ben Wallace, savunma bakanlığı görevinden ayrılmadan önce Rishi Sunak'tan Ukrayna'ya askeri destek için 2,3 milyar sterlin daha fazla harcama yapmasını istediğini açıkladı. İngiltere, Avrupa'nın Ukrayna'ya en fazla askeri yardım yapan ülkesi olarak Almanya'yı geride bırakmıştı. Wallace'ın Ukrayna'ya daha fazla yardım açıklanması gerektiğini işaret eden açıklaması Başbakan Rishi Sunak'ı baskı altına alabilir. Gelecek yılın yardımına ilişkin bir karar henüz açıklanmasa da 2,3 milyar sterlin daha Britanya'nın bugüne kadar taahhüt ettiği miktarda yüzde 50'lik bir artış olacağı anlamına geliyor.

The Washington Post

ABD'de hükümetin finansmanını içeren yasa tasarısının kabulü Meclis Başkanı Kevin McCarthy'nin görevden alınması çabalarına dönüştü. Dün nihayet geçici bir düzenleme üzerinde uzlaşılabilmiş olsa da McCarthy, Cumhuriyetçilerin muhafazakar kanadının hedefinde.

Al Arabiya

Mısır'ın İsmailiye kentindeki bir polis yerleşkesinde çıkan yangında en az 38 kişi yaralandı. Çok sayıda itfaiye aracının olay yerine gelmesinin ardından alevler kontrol altına alındı. Yetkililer, önlem olarak binadaki tüm yanıcı maddeleri, mühimmatı ve silahları çıkardıklarını söyledi. Binadaki mahkumlar da dahil olmak üzere en az 100 kişi binadan tahliye edildi.

Al Jazeera

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya yardımları içermeyen geçici hükümet finansman paketinin onaylanmasının ardından Kongre'ye bir uyarıda bulunarak zamanın daraldığını söyledi. Biden, "Ukrayna'ya yönelik Amerikan desteğinin kesintiye uğramasına hiçbir koşulda izin veremeyiz" dedi. Biden Kongre'yi mümkün olan en kısa sürede bir yardım paketini müzakere etmeye çağırdı.

The Moscow Times

Uçak kazasında ölen Wagner paralı asker grubu patronu Yevgeny Prigojin, ölümünün 40'ıncı gününde mezarı başında anıldı. Wagner bayraklarıyla süslenmiş ve "Kan, Onur, Anavatan, Cesaret" sloganını taşıyan arabalarla gelen Wagner destekçileri ve hayranları Prigojin'in mezar taşına çiçekler bıraktı.