Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna'nın Mühimmat Eksikliği: NATO ve İngiltere Uyarıyor

Ukrayna savaşı devam ederken, NATO ve İngiltere Ukrayna'nın mühimmat eksikliği konusunda uyarıda bulunuyor. NATO Askeri Komitesi Başkanı Amiral Rob Bauer, mühimmat üretiminin hızlandırılması gerektiğini belirtirken, İngiltere Savunma Bakanı James Heappey ise NATO üyelerini savunmaya daha fazla yatırım yapmaya çağırıyor. İsveç Savunma Bakanı Pol Jonson ise Avrupa'nın savunma sanayisine düzen vermesi gerektiğini vurguluyor. Ukrayna'nın ABD mühimmatına olan bağımlılığı ise gelecek ABD seçimleri ve Donald Trump'ın politikalarıyla ilgili endişeleri beraberinde getiriyor.

Yayın Tarihi: 04.10.2023 12:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ukrayna'nın Mühimmat Eksikliği: NATO ve İngiltere Uyarıyor

Ukrayna'nın Mühimmat Eksikliği: NATO ve İngiltere Uyarıyor

Ukrayna savaşı Kiev yönetiminin kaybettiği toprakları geri alabilmek için başlattığı karşı saldırı ile devam ediyor. Ukrayna her gün Rus cephelerine binlerce top atışı yapıyor ve bu mühimmatın önemli bir kısmı NATO ülkelerince tedarik ediliyor. Ancak NATO ve İngiliz askeri yetkililerin yaptıkları açıklamaya göre bu mühimmatlar tükenmek üzere.

NATO Askeri Komitesi Başkanı Amiral Rob Bauer, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya verdiği mühimmat desteği nedeniyle mühimmatsız kalmak üzere olduğu uyarısında bulundu. Bauer, NATO ülkelerinin on yıllar boyunca askeri alana yeterli yatırım yapmadığını belirtti ve mühimmat üretiminin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

İngiltere Savunma Bakanı James Heappey de Batı ülkelerinin mühimmatının azaldığını ve NATO üyelerini savunmaya daha fazla yatırım yapmaya çağırdı. İsveç Savunma Bakanı Pol Jonson ise Ukrayna'nın uzun vadede desteklenmesi için Avrupa'nın savunma sanayisine düzen vermesi gerektiğini belirtti.

Ukrayna'nın ABD mühimmatına olan bağımlılığı, gelecek yıl gerçekleşecek olan ABD seçimleri ve Donald Trump'ın Ukrayna'ya olan desteği azaltabileceği endişelerine yol açıyor. Rusya ise mühimmat üretimini hızlandırarak savaş sürecinde avantaj sağlamaktadır.