Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna ve Baykar Arasında Savunma Sanayii Anlaşması İmzalandı

Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Baykar arasında Ukrayna'da insansız hava araçlarının bakım ve onarımı için bir merkez inşa etmek üzere anlaşma imzalandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin CDS puanı ile ilgili paylaşımda bulundu ve CDS'lerin 400 baz puanın altına düştüğünü belirtti.

Yayın Tarihi: 31.07.2023 21:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ukrayna ve Baykar Arasında Savunma Sanayii Anlaşması İmzalandı

Ukrayna ve Baykar Arasında Savunma Sanayii Anlaşması İmzalandı

Ukrayna Savunma Bakanlığından Kostiantyn Vashchenko yaptığı açıklamada, Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Baykar arasında Ukrayna'da insansız hava araçlarının bakım ve onarımı için bir merkez inşa etmek üzere anlaşma imzalandığını duyurdu. Vashchenko, “Bir servis merkezinin oluşturulması, Ukrayna'nın savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesine önemli bir katkı sağlayacak ve zaferimize yaklaşmamıza yardımcı olacak dedi.

Ukrayna, Rusya’nın işgalinin ardından envanterindeki İHA sayısını artırmak için harekete geçmişti. Ukrayna’nın İHA ordusundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, geçen hafta yaptığı açıklamada 10 binden fazla İHA operatörünün eğitildiğini ifade etmişti.

Baykar'dan iddialara tepki! Haluk Bayraktar'dan açıklama: Tüm masrafları Baykar üstleniyor

Baykar, 2019 yılında Ukrayna’da kurduğu LLC Avia Ventures şirketi ile Bayraktar TB2 ve Akıncı SİHA’ların üretimi için izin almıştı. İnşa aşamasında olan söz konusu fabrikada üretimin 2025 yılında başlanmasının hedeflendiği aktarılmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin CDS Puanı Hakkında Açıklama Yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından Türkiye'nin CDS puanına ilişkin paylaşımda bulundu. Bakan Şimşek, mayıs ayında 700 baz puana yükselen CDS’lerin 400 baz puanın altını gördüğüne dikkat çekti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda rasyonel politikaların meyvelerini vermeye devam ettiğini ifade etti.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin CDS puanı ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

Mayıs ayında 700 baz puana yükselen CDS’ler (risk primi - Türkiye'nin dolar cinsinden kredi iflas riskini gösteren beş yıllık kredi temerrüt takası) bugün 400 baz puanın altını gördü.