Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna Savunma Bakanı Değişti, Rüstem Umerov Göreve Getirildi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Savunma Bakanı Oleksii Reznikov'un görevden alındığını duyurdu. Reznikov'un yerine Ukrayna Varlık Fonu Başkanı Rüstem Umerov getirildi. Umerov, Ukrayna için önemli savaş anlaşmalarında rol aldığı ve liderliğiyle tanınmaktadır.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 00:03
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ukrayna Savunma Bakanı Değişti, Rüstem Umerov Göreve Getirildi

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov Görevden Alındı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Savunma Bakanı Oleksii Reznikov'un görevden alındığını duyurdu. Reznikov'un yerine Ukrayna Varlık Fonu Başkanı Rüstem Umerov getirildi. Zelenskiy, Savunma Bakanlığının yeni yaklaşımlara ve etkileşim biçimlerine ihtiyaç duyduğunu belirterek, Umerov'un bu görevi üstleneceğini açıkladı.

Umerov'un Önemi ve Geçmişi

Rüstem Umerov, Ukrayna Devlet Varlık Fonu Başkanlığı görevini yürüttüğü gibi aynı zamanda Ukrayna parlamentosunda Türkiye Dostluk Grubu başkanı olarak da görev yapıyordu. Umerov, Ukrayna için önemli savaş anlaşmalarında rol aldığı ve liderliğiyle tanındı.

Rüstem Umerov Kimdir?

Rüstem Umerov, Ukrayna tarihinde bakanlık görevini üstlenecek ilk Kırım Tatarıdır. Kırım Tatar Türk halkının lideri ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun danışmanı olan Umerov, daha önce Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanlık ve Ukrayna Devlet Başkanı'nın özel temsilcisi görevlerini üstlenmiştir.