Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna, Rusya'ya Karşı İnsansız Hava Araçlarını Kullanarak Karşı Saldırıya Geçti

Ukrayna, Rusya'ya karşı insansız hava araçlarını kullanarak karşı saldırıya geçti. Ukrayna'nın Moskova bölgesindeki tesislere gerçekleştirdiği İHA saldırısının ardından Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den kritik açıklamalar geldi. Rusya'nın Karadeniz filosundaki gemilerine saldırmak için tasarlanan yeni insansız hava aracı hakkında bilgiler de kamuoyuna sunuldu.

Yayın Tarihi: 31.07.2023 11:18
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ukrayna, Rusya'ya Karşı İnsansız Hava Araçlarını Kullanarak Karşı Saldırıya Geçti

Ukrayna, Rusya'ya Karşı İnsansız Hava Araçlarını Kullanarak Karşı Saldırıya Geçti

Ukrayna, Rusya'ya karşı insansız hava araçlarını devreye sokarak Moskova'yı alarma geçirdi. Rusya ise 25 adet saldırıya geçen insansız hava araçlarından bazılarının Karadeniz'e düşürüldüğünü belirtti. Moskova'da bir İHA ise gökdelene çarptı.

Ukrayna'nın Moskova bölgesindeki tesislere gerçekleştirdiği İHA saldırısının ardından Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den kritik açıklamalar geldi. Rus saldırganlığının savaş alanında iflas ettiğini belirten Zelenskiy 'Savaş yavaş yavaş Rusya topraklarına sembolik merkezlerine ve askeri üslerine dönüyor' ifadelerini kullandı.

İlk Kez Tanıttı

CNN'in bildirdiğine göre Ukrayna Rus filosunun Karadeniz'deki operasyonlarına karşılık kullanacağı yeni insansız hava aracını ilk kez kamuoyuna tanıttı. Outlet Rusya'nın Karadeniz filosundaki gemilerine saldırmak için tasarlanan silaha özel bir bakış attı. Rapora göre yüzlerce pound patlayıcı taşıyor ve 500 mil uzaktaki hedefleri vurabiliyor. Ukrayna ürettiği İHA'larla hem denizden hem havadan Rusya'yı hedef alacak.

Karadeniz'de Her Şeyden Hızlı

İHA'nın geliştiricisi CNN'e Rus savunmasının insansız hava araçlarına karşı etkisiz olduğunu çünkü gemilerinin daha küçük hedefler yerine diğer gemileri hedef alacak şekilde tasarlandığını söyledi. İHA geliştiricisi 'Bunlar Karadeniz'deki her şeyden daha hızlı. Rusya'nın teçhizatı 20. yüzyıldan bizimki ise 21. yüzyıldan' dedi.