Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna Milletvekili Yasak Olan Tatil İçin Dava Edildi

Ukrayna'da yasak olmasına rağmen tatile giden bir milletvekili hakkında dava açıldı. Milletvekili, iş gezisi bahanesiyle Polonya'ya gitti ve daha sonra ailesiyle birlikte Maldivler'e gitmek için hastalık izni aldı. Başkan Zelenskiy, bu olaya atıfta bulunarak sorumsuzluk ve yolsuzluk yapan yetkililere karşı tepkisini dile getirdi. SBU ve Devlet Soruşturma Bürosu, milletvekili hakkında soruşturma yürütüyor ve suçlu bulunması durumunda üç yıla kadar hapis cezası verilebilir.

Yayın Tarihi: 27.07.2023 14:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ukrayna Milletvekili Yasak Olan Tatil İçin Dava Edildi

Ukrayna Milletvekili Yasak Olan Tatil İçin Dava Edildi

Reuters haber ajansı, Ukrayna savcıları, yasak olmasına rağmen tatile giden milletvekili hakkında dava açtıklarını açıkladı. Ocak ayından bu yana yetkililerin yurt dışına özel seyahatleri yasaklanmış durumda, ayrıca Rusya'nın Şubat 2022'de tam ölçekli istilasını başlatmasıyla birlikte çoğu Ukraynalı erkek 18-60 yaş arasında ülkeyi terk etmesi de yasaklandı ve sıkıyönetim uygulandı.

Soruşturma, milletvekilinin iş gezisi için üç gün boyunca Polonya'ya seyahat ettiğini ve daha sonra hastalık iznine ayrılarak ailesiyle Maldivler'de bulunduğunu tespit etti. Soruşturmayı yürüten Ukrayna Devlet Soruşturma Bürosu, milletvekilinin Temmuz ayının ortasında Maldivler'in özel adası Ithaafushi'de bir otelde kaldığını belirtti.

Başkan Volodymyr Zelenskiy, Salı günü akşamki konuşmasında doğrudan bu olaya gönderme yapmış gibi göründü ve savaş sırasında sorumluluklarını yerine getirmeyen yolsuzluk yapan yetkililere karşı tepkisini dile getirdi. 'Herhangi bir iç ihanet, herhangi bir 'plaj' tatili veya Ukrayna'nın çıkarları yerine kişisel zenginleşme en azından öfkeye yol açar. Öfke. Unutmayın,' dedi.

Henüz herhangi bir suçlama getirilmemiş olup, iş gezisinin süresi, amacı ve hedefi hakkında resmi belgelerde sahtekarlık olasılığını soruşturan davada suçlu bulunursa üç yıla kadar hapis cezası verilebilir.

SBU’dan Konuyla İlgili Açıklama

SBU’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “SBU, Maldivler'de tatil yapan Ukrayna milletvekilinin evinde arama yaptı. Ukrayna Güvenlik Servisi ve Devlet Soruşturma Bürosu, savaş sırasında resmi görevlilerin yurtdışına çıkma yasağına rağmen Hint Okyanusu'ndaki adalara tatile giden Ukrayna Parlamentosu'nun mevcut bir üyesi hakkında soruşturma yürütüyor. Milletvekilinin bu yılın Temmuz ayı ortalarında Maldivler'deki Ithaafushi adasında bir otelde kaldığı tespit edildi ve üzerinde Maldivler'e seyahat ettiğine dair damgalar içeren pasaportu bulundu” denildi.

Çalışma Ziyareti İçin İlk Avrupa’ya Gitmiş

SBU, bahsi geçen milletvekilinin ilk olarak çalışma ziyareti için 3 günlüğüne Polonya’ya gittiğini, daha sonra Maldivler’de tespit edildiğini bildirdi. Ukrayna medyası, milletvekilinin Yuriy Aristov olduğunu ve 5 Haziran-22 Temmuz tarihleri arasında Ukrayna dışında olduğunu duyurdu.

Aristov’un, 10 Temmuz’da hala Ukrayna dışındayken, Kiev’deki bir sağlık enstitüsünden 19 Temmuz’a kadar hastalık raporu aldığı aktarıldı. Yetkililer, söz konusu hastalık raporunun muayene yapılmadan verildiğini ve yanlış bilgiler içerdiğini tespit etti. Gelişmelerin ardından Aristov, istifasını sundu.