Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna, Erdoğan'ın Tahıl Anlaşması Açıklamasına Tepki Gösterdi

Ukrayna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede tahıl anlaşmasıyla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik yaptırımların hafifletilmesini veya yatıştırma politikasını desteklemeyeceği belirtildi.

Yayın Tarihi: 06.09.2023 09:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ukrayna, Erdoğan'ın Tahıl Anlaşması Açıklamasına Tepki Gösterdi

Ukrayna, Erdoğan'ın Putin ile görüşmesinde tahıl anlaşmasının yeniden canlandırılmasıyla ilgili olarak, 'Kiev'in de yaklaşımlarını yumuşatması gerekiyor' açıklamasına tepki geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı Mihaylo Podolyak, Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendirerek, Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik yaptırımların hafifletilmesini ya da yatıştırma politikasını desteklemeyeceğini belirtti.

Podolyak, Rusya'nın Ukrayna'nın deniz limanlarını ve tahıl sevkiyatı altyapısını yıkıma uğratma konusunda son derece ilgili olduğunu ifade ederek, Rusya'nın tahıl anlaşmasından ziyade tahıl fiyatlarını yükselterek Ukrayna'yı küresel tahıl pazarından koparmak istediğini söyledi.

Erdoğan ise Putin ile yaptığı görüşme sonrasında tahıl anlaşmasıyla ilgili olarak, 'Özellikle Ukrayna'nın burada Rusya ile müşterek adımların atılabilmesi noktasında yaklaşımlarını yumuşatması gerekiyor' açıklamasını yapmıştı.