Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya-Ukrayna Savaşı Hakkında Konuştu

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında açıklamalarda bulundu. Zelenski, Ukrayna'nın ikinci bir Suriye olmayacağını vurguladı ve Putin'in 10 yıl içinde öleceğini iddia etti. Ukrayna, Rusya'yı topraklarından çıkarmak için 2. karşı taarruza başladı. Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'yı Suriye gibi bir savaş alanına çevireceği iddialarını yalanladı. Ayrıca, Zelenski'nin Putin'i hedef alarak küresel felaketi tetiklemeye çalışmakla suçladığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 03.08.2023 16:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya-Ukrayna Savaşı Hakkında Konuştu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin Brezilya basınına açıklamalarda bulundu.

Zelenski, Ukrayna'nın ikinci bir Suriye olmayacağını vurguladı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in ise 10 yıl içinde öleceğini iddia etti.

Rusya'yı topraklarından çıkarmak isteyen Ukrayna, 2. karşı taarruzu başlattı.

Peki savaş nasıl sonuçlanacak? Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, saldırıların kendilerini yıldıramadığını söyledi.

Ukrayna Suriye Gibi Olmayacak

Brezilya medyasına demeç veren Zelenski, son zamanlarda yazılan, 'Rusya'nın Ukrayna'yı Suriye gibi bir savaş alanına çevireceği' iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Putin 10 Yıl Yaşamayacak

Zelenski, Rus lideri Putin'in 10 yıl bile yaşayamayacağını iddia etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Rus mevkidaşı Vladimir Putin'i hedef aldı.

Tuna Nehri üzerindeki bir limanda tahıl silosuna ve yükleme tesislerine saldırılar düzenlendi. Bunun üzerine açıklama yapan Zelensky, Putin'in 'küresel felaketi' tetiklemeye ve küresel gıda pazarlarını yıkmaya çalıştığını söyledi.

Tahıl Ürünleri Hedef Alındı

Çarşamba günü erken saatlerde insansız hava aracı saldırıları, Ukrayna'nın ana iç limanı olan İzmail'i vurarak küresel tahıl fiyatlarında ani artışı tetikledi. Saldırı sonucu İzmail'de yıkılan binalar oldu. Rusya'nın temmuz ortasında Ukrayna'ya gıda ihracatına uyguladığı fiili ambargodan kaçınmak için kullanılan gemilerin yüklenmesi durduruldu. Ukrayna hükümeti, Çin ve İsrail'in yanı sıra Afrika'daki ülkelere gönderilecek 40 bin ton tahılın imha edildiğini söyledi.

Putin'e Suçlama: Küresel Felaket İçin Savaş Veriyor

Zelensky, 'Rus devleti için bu, sadece özgürlüğümüze ve ülkemize karşı bir savaş değil.' dedi. Ukrayna lideri, konuşmasının devamında şunları söyledi: Moskova, küresel felaket için savaş veriyor. Çılgınlıklarında, dünya gıda pazarlarının çökmesine, fiyat krizine, arz kesintilerine ihtiyaçları var.

Haberi aktaran The Guardian, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tahıl koridoru anlaşmasına dönmesi için Rusya Devlet Başkanı Putin'e çağrıda bulunduğunu aktardı.