Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak'tan Ons Altın Fiyatı Hakkında Açıklama

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, ons altın fiyatının Amerika'dan gelen veriler ve Fed üyelerinin açıklamaları nedeniyle düştüğünü açıkladı. Yatırımcılar, Fed'in faiz artışlarına karşı altını terk ederek altın fiyatlarını düşürmeye devam ediyor. Fed yetkililerinin görüşleri ise altın fiyatları üzerinde yakından izleniyor.

Yayın Tarihi: 04.10.2023 16:17
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak'tan Ons Altın Fiyatı Hakkında Açıklama

Altının ons fiyatı hakkında ünlü ekonomist Hatice Kolçak'tan açıklama geldi.

Peki ons altın fiyatı neden düştü? Hatice Kolçak ons altın fiyatının neden düştüğünü açıkladı. İşte ayrıntılar...

ONS ALTIN FİYATI NEDEN DÜŞÜYOR? UZMAN İSİM YANITLADI

Finans7.com'un haberine göre işte Hatice Kolçak'ın yaptığı açıklama;

"Bu hafta içinde gelen veriler, Amerika'dan gelen veriler. Bu işin fitilini Powell yaktı. Powell'in konuşması, ardındna Fed üyelerinin açıklamaları altını düşürdü. Fed diyor ki ben daha fazla faiz artışı yapacağım. Fed ne derse piyasa inanmıyordu. Son dönemlerde olumlu hareketler vardı. Bu nedenle Amerika'da enflasyon yukarı çıkmaya başladı. Petrol artınca enflasyon yükseldi.

Arsa, arazi, tarla almak isteyenler bu haber sizi ilgilendiriyor!

Powell ve Fed üyeleri öyle bir şey demedi durmayacağız gideceğimiz yere kadar gideceğiz dedi. Dolar endeksi güçlendi, tahvil faizi güçlendi. Doların güçlendiği haftalara girdik. Ve bu hafta artık Amerika'da hükümet kapanma noktasına kadar geldi"

Kolçak açıklamasında Amerika'da hükümetin kapanma riski olması nedeniyle, enflasyonun yüksek olması nedeniyle altın ons fiyatında baskılama olduğunu ve düşüş olduğunu söyledi.

Altın Fiyatları Fed'in Faiz Artışlarına Nasıl Tepki Verecek?

Altın Fiyatları Fed'in Faiz Artışlarına Nasıl Tepki Verecek? Federal Rezerv (Fed) faiz artışlarına devam ettiğinde, altın fiyatları bu değişikliklerden etkilenmeye devam ediyor. Altın, 9 Mart'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Bu düşüş, Fed'in sıkılaşan politikalarının bir sonucu olarak gerçekleşti.

Yatırımcılar, Faiz Artışlarına Karşı Altını Terk Ediyor

Yatırımcılar, Fed'in faizleri artırma eğiliminde olduğunu düşünerek, güvenli liman olarak kabul edilen altından çıkmaya başlıyorlar. Bu nedenle, altın fiyatları son altı ayın en düşük seviyesine geriledi. Fed'in politikaları ve faiz artışları, altın piyasasında yakından izlenmeye devam ediyor.

Fed Yetkililerinin Görüşleri

Fed Başkan Yardımcısı Michael Barr, ek faiz artışının gerekmeyebileceğini, asıl önemli olanın faiz oranlarının ne kadar süreyle kısıtlayıcı seviyede tutulması gerektiğini vurguluyor. Barr, bu sürecin biraz zaman alabileceğini belirtiyor.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise, “Muhtemelen bu yıl faiz oranlarını bir kez daha artırmamız ve ardından enflasyonu kontrol altında tutmak için bir süre daha yüksek seviyelerde tutmamız gerekecek” diyor.