Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Üniversite Öğrencilerine Vergisiz Bilgisayar ve Telefon Fırsatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz olarak cep telefonu ve bilgisayar satışının yapılacağını söyledi. Vergisiz bilgisayar satışının, öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerine olumlu katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

Yayın Tarihi: 31.08.2023 16:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Üniversite Öğrencilerine Vergisiz Bilgisayar ve Telefon Fırsatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

, üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz olarak cep telefonu ve bilgisayar satışının yapılacağını söyledi. Vergisiz bilgisayar satışının, öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerine olumlu katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

Vergisiz Bilgisayar Satışı Ne Zaman Başlayacak?

Vergisiz bilgisayar satışı, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başından itibaren başlayacak. Öğrenciler, vergi muafiyetinden yararlanmak için üniversite öğrenci belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte ilgili satış noktalarına başvurabilecekler.

Vergisiz Bilgisayar Satışı Nasıl İşleyecek?

Bilgisayarda vergi muafiyeti, KDV oranı olan %20'lik bir indirim sağlayacak. Örneğin, 10.000 TL'lik bir bilgisayar için vergisiz satış fiyatı 8.000 TL olacaktır.

Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Satışı Hangi Markaları Kapsayacak?

Vergisiz olarak satılacağı belirtilen bazı bilgisayar markaları şunlardır: Casper, Monster, Excalibur. Vergisiz telefon ve bilgisayar satışlarıyla ilgili detaylar henüz netleşmemiştir.

Vergisiz Ürünlerde Yaş Sınırı Olacak Mı?

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışları, öğrencilere yönelik olarak yapılan bir uygulama olduğundan yaş sınırı olması beklenmemektedir.

Vergisiz Bilgisayar ve Telefon Fırsatı Nasıl Bir Avantaj Sağlayacak?

Vergisiz bilgisayar ve telefon satışıyla öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek olmak amaçlanmaktadır. Bu uygulama sayesinde öğrenciler, eğitimlerine ihtiyaç duydukları bilgisayarlara daha kolay erişebileceklerdir.

Vergisiz Ürünlerle İlgili Detaylar Henüz Netleşmedi

Vergisiz bilgisayar ve telefon satışıyla ilgili detaylar henüz netleşmemiştir. Ancak, vergisiz satışların nasıl işleyeceği ve hangi markaları kapsayacağı konusunda yakın zamanda açıklama yapılması beklenmektedir.