Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Üniversite Öğrencilerine TPAO'dan 12 Bin Lira Burs Müjdesi!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), yeni eğitim ve öğretim yılına başlamadan öğrencilere 12 bin lira burs vereceğini duyurdu. Başvuruların 10 Ekim 2023 tarihine kadar alınacağı burs programı için T.C. vatandaşı olma, üniversite sınavında belirlenen lisans programlarına yer alma, daha önce lisans veya ön lisans derecesine sahip olmama gibi şartlar aranacak.

Yayın Tarihi: 14.09.2023 16:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Üniversite Öğrencilerine TPAO'dan 12 Bin Lira Burs Müjdesi!

Üniversite öğrencilerine müjde! O kurum tam 12 bin lira burs verecek… Son başvuru 10 Ekim!

Üniversitelerde eğitim ve öğretim açılmasına günler kala, çeşitli vakıf, dernek, şirketlerden öğrencilere burs destekleri gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin önemli kurumlarının hayırda yarıştığı burs haberlerine o şirkette eklendi.

Haziran ayının ortasında başlayan üniversite sınavı maratonu, ağustos ayının sonuna doğru yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte nihayete erdi. Açık öğretim fakülteleri hariç 800 binden fazla öğrenci, üniversiteli olarak hayatlarında farklı bir kapı açmış oldu. Açıkta kalan kontenjanlar içinse ÖSYM tarafından ek kontenjan çizelgesinin yayınlanmasıyla ek tercih dönemi başlamış oldu.

TPAO'dan 12 Bin Lira Burs Başvurusu

Okulların açılmasına günler kala; çeşitli vakıf, dernek ve şirketler, başarılı ve ihtiyacı olan öğrencilere burs açıklamalarına başladı. Türkiye’de önemli yatırımlara imza atan, ülkenin doğalgaz ve petrol yatırımcısı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), burs haberi veren şirketlerden biri oldu. TPAO, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına günler kala öğrencilere 12 bin liralık burs başvurusunun başladığını ve 10 Ekim 2023 tarihine kadar şartları karşılayan öğrencilerin başvurabileceğini duyurdu.

TPAO'nun Vereceği Bursun Detayları

TPAO, açıklamada, “2023-2024 akademik yılı için Lisans Burs Programı başvuruları www.tp-otc.com adresinde yer alan online form doldurularak gerçekleştirilecektir. Yapılan başvurular ekim ayı itibariyle değerlendirilecek olup olumlu değerlendirilen adaylar görüşmeye çağrılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Ek Yerleştirmeye Özel Duyuru Daha Sonra

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın tercih sonuçlarının açıklanmasından günler öncesinde duyurduğu burs başvurusu, ekim ayının 10’una kadar devam edecek. Ön bir incelemeden geçen başvuruların ardından belirlenen ve istenilen kriterleri sağlayan adaylar görüşmeye çağrılacak. TPAO, ayrıca ek yerleştirme ile üniversiteye gidecek olan öğrenciler için duyuruyu daha sonra yapacağını da duyurmuştu.

Burs İçin Şartlar

TPAO’nun öğrencilere vereceği eğitim ödemesi ile ilgili olarak yaptığı duyuruda, başvuru şartları da paylaşıldı. Buna göre, bu bursa başvuracak olan öğrencilerden şu şartlar istendi:

  • T.C. vatandaşı olması
  • ÖSYM Başkanlığınca yapılan üniversiteye giriş sınavı sonucunda TP-OTC tarafından belirlenen lisans programlarına yönelik sıralama içerisinde yer alması
  • Yurt içinde veya yurt dışında, daha önce herhangi bir lisans veya ön lisans derecesine sahip olmaması
  • Sınavın yapıldığı yıl, TP-OTC tarafından belirlenen lisans programlarından birine kesin kayıt yaptırmış olması
  • Çift anadal programı hariç olmak üzere aynı anda başka bir lisans ya da ön lisans programında kayıtlı bulunmaması

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Burs Programına başvurmak için buraya tıklayabilirsiniz.