Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Üniversite Öğrencilerine İş Fırsatı! Haftada 5 Saat Çalışarak 3 Bin 350 TL Kazanabilirsiniz

Üniversite öğrencilerine iş fırsatı! Haftada 5 saat çalışarak 3 bin 350 TL kazanabilirsiniz. Geçim derdi içerisinde olan öğrencilere, eğitim kurumlarından müjdeli haber geldi. Yapılan resmi açıklamaya göre üniversite öğrencileri az çalışarak aylık kazanç elde edebilirler.

Yayın Tarihi: 18.10.2023 23:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Üniversite Öğrencilerine İş Fırsatı! Haftada 5 Saat Çalışarak 3 Bin 350 TL Kazanabilirsiniz

Üniversite öğrencilerine iş fırsatı! Haftada 5 saat çalışarak 3 bin 350 TL kazanabilirsiniz: Tek şart...

Geçim derdi içerisinde olan öğrencilere, eğitim kurumlarından müjdeli haber geldi. Yapılan resmi açıklamaya göre üniversite öğrencileri az çalışarak aylık kazanç elde edebilirler.

Son dönemlerde ekonomi piyasalarında gözlenen yukarı yönlü hareketler ve siyasi platformlarda yaşanan olumsuz gelişmeler, gündelik hayat şartlarının oldukça ağırlaşmasına yol açtı.

Uzunca bir süredir birçok faktöre bağlı olarak yükselen fiyatlar, toplumun her kesimini büyük bir geçim derdinin içerisine doğru sürükledi. Bu süreçten en çok etkilenen kesimlerden biri ise öğrenciler oldu.

Artan maliyetler sebebi ile eğitim hayatları tehlikeye girmeye başlayan öğrenciler, özellikle konut ve yurt kiralarının rekor seviyelere yükselmiş olmasına tepki gösterdi.

Ek olarak yeme- içme, eğlence gibi kategoriler altında da zamlı fiyat listeleri ile karşı karşıya kalan öğrenciler, ailelerinin yüklerini bir nebze olsun hafifletebilmek amacı ile gelir elde edebilmenin yollarını araştırmaya başladı.

Ancak bu süreçte okul ile iş hayatını birlikte yürütemeyen birçok öğrenci, farklı sıkıntılar ile karşı karşıya kaldı. Öğrenciler eğitim hayatları sekteye uğramadan para kazanabilmenin yollarını araştırmaya devam ederken yüzleri güldüren haber kurum yönetimlerinden geldi.

Edinilen bilgilere göre ilgili şartları sağlayan üniversite öğrencileri, dersleri dışında kalan vakitlerde az çalışarak aylık gelir elde edebilirler.

ÖĞRENCİ KISMİ ÇALIŞMA PROGRAMI NEDİR?

Kısmi çalışma programı, öğrencilerin ders saatleri dışında kalan boş zamanlarında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geçici işlerde çalışmalarını sağlar. Bu uygulama kapsamında öğrenci hem uygulama becerisi kazanır hem de maddi gelir elde eder.

ÖĞRENCİ KISMİ ÇALIŞMA PROGRAMI NASIL İŞLER?

Üniversiteler tarafından yürütülen kısmi çalışma programı, başvurulara açıktır. İlgili program dahilinde uygulama becerisi kazanmak ve yanı sıra maddi gelir elde etmek isteyen öğrenciler, kurumun ilgili bölümüne şahsen başvuruda bulunabilirler.

Kısmi çalışma programından ön lisans, lisans ve lisans üstü öğrencileri yararlanabilir. Burada önemli olan ilgili programlarından birinde aktif olarak kayıtlı olmaktır. Bu şartı sağlayan öğrenciler günde 5 saat, haftada 15 saat olmak üzere ayda toplam 60 saatlik çalışma karşılığında 3 bin 350 TL tutarında maaş alabilmektelerdir.