Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ucuza 2. El Araba Almak İsteyenlere Müjde: Yüzde 30 İndirimle Satış Başlıyor

Yedieminlerde tutulan yüz binden fazla aracın satışı için geri sayımda son günlere girildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada, yedieminlerdeki araçların 1 Kasım tarihinden itibaren ihale yoluyla satılacağını söylemiş, daha sonra ise söz konusu satışlar için yönetmelik yayınlanmıştı. Gelen son dakika bilgilerine göre, yedieminlerdeki araçların piyasa fiyatının yüzde 20 ile 30 ucuzuna satılacağı bildirildi.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 12:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ucuza 2. El Araba Almak İsteyenlere Müjde: Yüzde 30 İndirimle Satış Başlıyor

Ucuza 2. El Araba Almak İsteyenlerin Beklediği Gün Geldi

Yedieminlerde tutulan yüz binden fazla aracın satışı için geri sayımda son günlere girildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada, yedieminlerdeki araçların 1 Kasım tarihinden itibaren ihale yoluyla satılacağını söylemiş, daha sonra ise söz konusu satışlar için yönetmelik yayınlanmıştı.

Satış Duyurusunun Yayınlanması İle İlgili Yönetmelik

(1) İcra dairesince tasfiye edilmesine karar verilen mala ilişkin bilgiler, tasfiye dairesine bildirilir ve tasfiye dairesince duyurulur.

(2) Duyuru, Bakanlık Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünün uygun gördüğü UYAP Bilişim Sistemine entegre portallar vasıtasıyla yapılır.

(3) Yapılacak duyuruda; icra dairesi ve dosya numarası, tasfiye dairesi ve dosya numarası, borçlunun adı ve soyadının ilk iki harfi ile Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının ilk iki rakamı, tasfiye edilecek malın bilgileri, varsa rehin hakkı sahibi ve kamu haczine ilişkin bilgiler ile gerekli diğer bilgiler yer alır.

(4) Duyuru, tasfiyeye konu malın tasfiye işlemleri sona erince kaldırılır.

Yedieminlerde Tutulan Araçlar Nasıl Satılacak?

Yedieminlerde tutulan araçlar, hangi icra dairesi tarafından el konulmuşsa o icra dairesinde ilana konulacak. UYAP üzerinden yayınlanacak ihaleye başvurular başlayacak ve başvuru yapanlar arasında en yüksek fiyatı veren kişi ya da şirket, söz konusu aracı alabilecek.

Fiyatlar Ne Kadar Olacak?

Gelen son dakika bilgilerine göre, yedieminlerdeki araçların piyasa fiyatının yüzde 20 ile 30 ucuzuna satılacağı bildirildi.