Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uçurumdaki Ayak İzleri Dehşete Düşürdü

Bilim adamları, Alaska'daki bir uçurumun üzerindeki ayrıntılı ayak izleri karşısında şaşkınlığa uğradı. Nedeni uzun süren araştırmalar sonucu ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 15:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Uçurumdaki Ayak İzleri Dehşete Düşürdü

Uçurumun Kenarındaki Ayak İzleri Şok Etti! Böylesi İlk Kez Görülüyor

Bilim adamları, Alaska'daki bir uçurumun üzerindeki ayrıntılı ayak izleri karşısında şaşkınlığa uğradı. Nedeni uzun süren araştırmalar sonucu ortaya çıktı. Alaska'da "Kolezyum" olarak bilinen 20 katlı bir kaya yüzeyi, aralarında bir tiranozorun da bulunduğu çeşitli dinozorlara ait ayak izleriyle kaplıdır.

Denali Milli Parkı ve Koruma Alanı'nda bulunan kaya yüzü şu anda yaklaşık 218 fit (66 metre) civarında. Ancak yaklaşık 70 milyon yıl önce, Geç Kretase döneminde, kaya muhtemelen büyük bir taşkın yatağındaki bir su birikintisini çevreleyen çamurlu bir çökeltiydi. Bu muhtemelen uçurumun yüzündeki çeşitli dinozor izlerini açıklıyor - çeşitli büyük, bitki yiyen, ördek gagalı ve boynuzlu dinozorların yavruları ve yetişkinlerinin yanı sıra yırtıcı kuşlar, kuş olmayan uçan sürüngenler ve en az bir tiranozor gibi etoburlar da dahil.

Dünya Bu Ayak İzlerini Konuşuyor! Böylesini İlk Kez Gördüler

Alaska'da bulunan ve "Kolezyum" olarak bilinen 20 katlı bir kaya yüzeyinde ilginç bir keşif gerçekleşti. Uçurumun kenarında düzinelerce dinozorun fosilleşmiş ayak izleriyle kaplı olduğunu keşfettiler. Denali Milli Parkı ve Koruma Alanı'nda bulunan kaya yüzü şu anda yaklaşık 218 fit (66 metre) civarında. Ancak yaklaşık 70 milyon yıl önce, Geç Kretase döneminde, kaya muhtemelen büyük bir taşkın yatağındaki bir su birikintisini çevreleyen çamurlu bir çökeltiydi. Bu muhtemelen uçurumun yüzündeki çeşitli dinozor izlerini açıklıyor - çeşitli büyük, bitki yiyen, ördek gagalı ve boynuzlu dinozorların yavruları ve yetişkinlerinin yanı sıra yırtıcı kuşlar, kuş olmayan uçan sürüngenler ve en az bir tiranozor gibi etoburlar da dahil.