Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Uçakta Acil İniş: Rusya'da Devasa Uçak Sorun Yaşadı

Rus haber ajansı TASS, A320 model bir uçağın Soçi'den Omsk'a doğru uçtuğunu ancak havalimanına inemeyerek acil iniş yaptığını bildirdi. Uçağın hidrolik veya fren arızaları nedeniyle havalimanına inemediği belirtilirken, yakıtın da bittiği ve pilotların Sibirya'da bir araziye acil iniş yaptığı aktarıldı. İki pilotun başarılı bir şekilde iniş yapmasıyla bir mucize gerçekleşti ve yolculardan sadece bir kişinin yüksek tansiyon yaşadığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 11:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Uçakta Acil İniş: Rusya'da Devasa Uçak Sorun Yaşadı

Rus haber ajansı TASS A320 model devasa uçağın Soçi'den Omsk'a doğru uçtuğunu ancak uçağın Omsk'a yaklaştığında havalimanına inemediğini bildirdi.

Novosibirsk Bölgesi Valisi Andrei Travnikov, Telegram kanalında Ural Havayolları uçağının havaalanına ulaşmadığını ve yerel saatle 09:44'te 'yere acil iniş yaptığını' yazdı.

Travnikov, uçağın hidrolik arızaları nedeniyle havalimanına inemediğini kaydederken TASS, pilotların fren arızası nedeniyle rotayı değiştirdiğini yazdı.

YAKITI BİTTİ

Yerel basında çıkan haberlerde ise uçağın havadayken yakıtının bittiği belirtildi ve pilotların pist yerine Sibirya'da bir araziye acil iniş için karar kıldıklarını aktardı. Söz konusu arazi havalimanına 180 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

MUCİZE GERÇEKLEŞTİ

Öte yandan yetkililer tarafından yapılan açıklamada iki pilotun araziye inmeyi başarılı bir şekilde yaptığı aktarıldı ve yolculardan yüksek tansiyonu olan bir kişi dışında sorun yaşayan olmadığı kaydedildi. Uçakta toplam 159 yolcu ve 6 mürettebat bulunan uçakla ilgili Ural Havayolları, havaalanı dışına acil inişin iyi gittiğini ve herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığını bildirdi.