Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tuvaletlerde Oluşan Kireç Nasıl Temizlenir?

Kireç birikintileri tuvaletlerde en sinir bozucu yerlerden biridir. Ancak doğal malzemelerle kolaylıkla temizlenebilir. Kireç birikintilerinin nedeni suyun sertliği olabilir. Kireç temizliğinde en etkili yöntem karbonattır. Karbonatı suyla karıştırarak macun kıvamına getirip tuvaletin üzerine sürün. Bir süre beklettikten sonra ponza taşıyla kireç birikintilerini çıkarabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 12:20
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tuvaletlerde Oluşan Kireç Nasıl Temizlenir?

Kireç Birikintilerinin Görüldüğü Yer: Tuvalet

Öte yandan kireç birikintilerinin görüldüğü en sinir bozucu yer tuvaletin içidir. Çünkü zamanla kireç inatçı hale gelebilir ve temizlenmesi imkansız hale gelebilir, bu da istenmeyen bir görünüme neden olabilir.

Ancak önerdiğimiz, ağartıcıya bile ihtiyaç duymayan yöntemlerimiz kullanılarak kolaylıkla temizlenebilir.

Kireç Birikintilerinin Nedeni: Sert Su

Kireç birikintilerinin nedeni genellikle kullanılan suyun sertliğidir. Su buharlaştığında geride kalan mineraller zamanla birikerek istenmeyen bir görünüm yaratabilir. Tuvaletinizi ne kadar iyi temizlerseniz temizleyin, ortaya çıkan kireç, tuvaletinizin kirli ve çirkin görünmesine neden olacaktır. Bu durum çoğunlukla suyun sert olduğu bölgelerde meydana gelir.

Kireç Birikintilerinin Temizlenmesi

Kireç birikintilerinin kötü görünmesinin nedenlerinden biri, oluştukça etraflarında kir toplamasıdır. Kireç kalıntısını gidermek için kimyasallar ve sert ürünler kullanmak kolay bir yol gibi görünse de aslında tüm kireç kalıntıları doğal malzemelerin basit yardımıyla yok edilebilir. İşte temizlik uzmanlarının kireç birikintilerine karşı önerdiği en etkili ve kolay çözümler...

Karbonat ile Kireç Temizliği

Kireç temizliğinde en etkili yöntem karbonattır. Karbonatı tuvalet temizliğinde kullanmak için tek yapmanız gereken bir miktar suyla karıştırarak macun kıvamına getirmektir. Tuvaletin içerisinde gördüğünüz her kireç tortusunun üzerine bu macundan bol miktarda koyarak tüm yüzeyini kaplamasını sağlayın. Eğer lekeler uzun zamandır oradaysa ve çıkmayacağından endişe ediyorsanız üzerine birkaç damla limon suyu da ekleyebilirsiniz. Bu macun karışımı mümkün olduğunca uzun süre, en az bir süre ama yapabilirseniz bir gece boyunca bekletin. Son olarak bir ponza taşından yardım alarak hafifçe ovalama hareketleri ile tüm kireç birikintilerini çıkarmanız mümkündür. Ancak ponza taşını çok sert bastırmamaya özen gösterin. Aksi halde tuvaletin yüzeyine zarar verebilirsiniz. Kireç birikintilerinin bir daha oluşmaması adına bu yöntemi ise haftada bir olacak şekilde uygulayabilirsiniz.