Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TUSAŞ'a Yönelik Terör Saldırısı ve Bakan Kacır'ın Açıklamaları

Savunma sanayisindeki güçlü duruşumuzu sürdüreceğiz diyen Bakan Kacır, TUSAŞ'a yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 17:17
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 17:17

TUSAŞ'a Yönelik Terör Saldırısı ve Bakan Kacır'ın Açıklamaları

TUSAŞ'a Yapılan Terör Saldırısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine gerçekleştirilen terör saldırısına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, "Savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır," dedi.

Saldırı Sonrası İlk Tepkiler

Bakan Kacır, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi tarafından düzenlenen ekim ayı olağan toplantısında konuştu. Saldırı haberini aldıktan hemen sonra Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile iletişime geçtiğini belirten Kacır, olayın çok yeni olmasından dolayı detaylı bilgi edinemediğini ifade etti.

Gelecek İçin Umut Verici Mesajlar

Kacır, konuşmasında şunları ekledi: "Rabb'im bütün mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir azimle, kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ümit ediyorum ki yaşanan bu saldırıda herhangi bir kaybımız bulunmasın. Tekrar tüm savunma sanayimize ve TUSAŞ'taki tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi buradan sunuyorum."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin ekim ayı...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısında açıklamalarda bulundu.