Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Turşu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Turşu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli faktörler vardır. Turşu kutunuza nohut eklemeyi unutmayın! Turşu yaparken konserve kutularına nohut eklemek turşunuzun dayanıklılığını arttırmanın harika bir yoludur. Bu, turşularınızın daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur ve olası sorunların önlenmesine yardımcı olur. İşte turşularınızı daha uzun süre taze tutmak için en iyi ipuçlarımız...

Yayın Tarihi: 31.10.2023 18:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Turşu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Turşu Kutunuza Nohut Eklemeyi Unutmayın!

Turşu yaparken konserve kutularına nohut eklemek turşunuzun dayanıklılığını arttırmanın harika bir yoludur. Bu, turşularınızın daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur ve olası sorunların önlenmesine yardımcı olur.

5 Günde Çıtır Çıtır Turşu Yapımı

Malzemeler:

  • 2 adet 1 litrelik cam kavanoz
  • 15-20 adet salatalık (büyüklüğüne göre değişebilir)
  • 2-3 bardak kaynar su
  • Her bir kavanoz için 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Her bir kavanoz için 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yaklaşık 10 diş sarımsak (her bir kavanoza 5'er diş)
  • 2 çay bardağı üzüm sirkesi (her bir kavanoza 1 çay bardağı)
  • 1 avuç nohut

Yapılışı:

Başlamadan önce kavanozların temiz olduğundan emin olun. Salatalıkları iyice yıkayın ve uç kısımlarını kesin. Her bir kavanoza 2-3 diş sarımsak koyun ve salatalıkları sıkıca kavanoza dizeceğiniz şekilde yerleştirin. Üzerine yine her bir kavanoza 2-3 sarımsak ekleyin. Şimdi her bir kavanoza tuzu ve şekeri ekleyin. Kaynar suyu kavanozlara dökün, ancak üzüm sirkesini eklemeyi unutmayın. Her bir kavanoza 1 çay bardağı üzüm sirkesi ve 1 avuç nohut ekleyin. Kavanozları sıkıca kapatın. Kapağı sıkıca kapatmak için 3 geri 1 ileri yaparak sıkabilirsiniz. Kavanozları biraz sallayarak içerikleri karıştırın. Kavanozların ağzını temiz bir bezle örtün. Şimdi kavanozları 5 gün boyunca bekletin. 5 gün sonra çıtır salatalık turşunuz hazır olacak. Açtıktan sonra mutlaka buzdolabında saklayın.