Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye ve Libya Arasında Kalkınma İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Türkiye-Libya işbirliği güçlendi; TİKA ve Libya Dışişleri Bakanlığı arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 17:36
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 17:36

Türkiye ve Libya Arasında Kalkınma İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Türkiye ve Libya Arasında Önemli Bir Anlaşma

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Libya Dışişleri Bakanlığı arasında kalkınma işbirliği için bir mutabakat zaptı imzalandı. İmza töreni, Trablus'taki Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleştirildi.

İmza Törenine Önemli İsimler Katıldı

Törene, Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Zeydan, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Güven Begeç, TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve TİKA'nın Trablus Koordinatörü Ali Suha Bacanakgil katıldı.

Yasal Zemin Oluşturuldu

TİKA'nın Libya'daki yasal faaliyetlerinin zeminini hazırlayan mutabakat zaptını, Libya'dan Eşref e-Taib ve Türkiye'den Serkan Kayalar imzaladı. Zeydan, bu anlaşmanın iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirdiğini belirtti.

TİKA'nın Libya'daki Projeleri Arttırılacak

Kayalar, TİKA'nın Libya'da yürütmekte olduğu projeleri artırmayı planladıklarını ifade etti. Kayalar, "Bu kalkınma işbirliği anlaşmamızla birlikte Libya'daki faaliyetlerimizin yasal zemini kurulmuş oldu." dedi.

Turgut Reis Külliyesi'nin Restorasyonu

İmza töreninde ayrıca TİKA'nın Trablus Eski Şehir'deki Turgut Reis Külliyesini restore etmesi için gerekli protokol de imzalandı. Kayalar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un talimatıyla bu projeye başlanacağını duyurdu.

Kayalar, "Geçtiğimiz yıllarda bu türbe çeşitli hasarlar gördü. Libya Devleti ile işbirliği yaparak bu türbenin yeniden ihyası amacıyla önemli bir anlaşma imzaladık." şeklinde konuştu.