
Türkiye ve Endonezya Yatırımları Üzerine Önemli Görüşme
Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Talip Küçükcan, Endonezya'nın Yatırım ve Ham Madde İşleme Bakanı Rosan Perkasa Roeslani ile Cakarta'da bir araya gelerek karşılıklı yatırım fırsatlarını değerlendirdi.
Sürdürülebilir Ekonomik İlişki Hedefi
Büyükelçilikten yapılan açıklamaya göre, bu ikili görüşme, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Şubat tarihinde Endonezya'ya gerçekleştirdiği ziyarette gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının ardından geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki yatırımların artırılması ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesi konuları üzerinde duruldu.
2025 Hedefi: 3 Milyar Dolardan 10 Milyar Dolara
Küçükcan, 2025 yılında Türkiye ile Endonezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 75. yılı kutlanacağına dikkat çekerek, mevcut 3 milyar dolarlık ikili ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılması hedefi üzerinde çalışıldığını ifade etti.
Türk Yatırımları ve Endonezya İlişkileri
Türk şirketlerinin Endonezya'da 248 farklı projede aktif olduğunu belirten Büyükelçi, Endonezya merkezli şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmadığını vurguladı. Bu noktada, Türkiye'nin sunduğu jeoekonomik fırsatların Endonezyalı yatırımcılar için çekici hale getirilmesi gerektiğini de söyledi.
Yatırım Anlaşması Üzerine Yeni Gelişmeler
Küçükcan, 2016 yılında sona eren "Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması"nın tekrar gündeme alınacak olmasının memnuniyet verici olduğunu ve Bakan Roeslani'nin bu konu üzerine çalışacaklarını açıkladığını kaydetti.
İş Birliği Fırsatları
Büyükelçi, Türkiye merkezli şirketlerin Endonezya'nın sağlık, ulaşım, altyapı, savunma, gıda, enerji ve inşaat gibi alanlarındaki fırsatları yakından takip ettiğini belirtti. Ayrıca, Endonezya'da yeni kurulan Danantara Varlık Fonu ile Türkiye Varlık Fonu arasında bir işbirliği kurulmasının avantajlarını vurgulayarak, Bakan Roeslani'den bu öneriye olumlu yaklaşım beklediğini ifade etti.
Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Talip Küçükcan (solda) ile Endonezya Yatırım ve Ham Madde İşleme Bakanı Rosan Perkasa Roeslani (sağda), Cakarta'da bir araya geldi.
Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Talip Küçükcan (solda) ile Endonezya Yatırım ve Ham Madde İşleme Bakanı Rosan Perkasa Roeslani (sağda), Cakarta'da bir araya geldi.