Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'nin Yeni Yatırım Stratejisi: Nitelikli Yatırımlarla Büyüme Hedefi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli yatırımlarla Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırım hedeflerini artıracaklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 14:04
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 14:04

Türkiye'nin Yeni Yatırım Stratejisi: Nitelikli Yatırımlarla Büyüme Hedefi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Yatırım Stratejisi Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2028 Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Yılmaz, "Strateji kapsamında, ülkemizin küresel sermaye akımlarından aldığı payı nitelikli yatırımlarla artırmayı ve 2028 yılı itibarıyla bunu yüzde 1,5'e çıkarmayı hedefliyoruz" diye belirtti.

Doğrudan Yatırımlarla Ekonomik Hedefler

Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, doğrudan uluslararası yatırımlar sayesinde üretim ve ihracatı artırmak amacıyla reform çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü vurguladı. Bu stratejiyle, yüksek katma değerli, yeşil ve dijital dönüşümü destekleyen yatırımların ülkeye çekileceğine dikkat çekti.

Küresel Ekonomiye Yönelik Vizyon

"Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi", küresel ekonomik coğrafyanın değiştiği dönemde ülkemizi yatırım, üretim ve ihracat merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. Uzun vadeli kalkınma hedeflerine ulaşmak için belirlenen yeni strateji, nitelikli yatırımları teşvik etmeyi hedefliyor.

Yatırım Alanları ve İşbirliği ile Gelişim

Cevdet Yılmaz, nitelikli yatırım alanlarını "İklim Dostu Yatırımlar, Dijital Yatırımlar, Küresel Tedarik Zinciri Odaklı Yatırımlar, Bilgi Yoğun Yatırımlar, Nitelikli İstihdam Sağlayan Yatırımlar, Katma Değerli Hizmet Yatırımları, Nitelikli Finansal Yatırımlar, ve Bölgesel Kalkınmayı Destekleyen Yatırımlar" olarak sıraladı. Yılmaz, stratejinin uygulanmasında paydaş kurumlarla işbirliği içinde hareket edileceğini ve Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu bünyesinde takip edileceğini dile getirdi.

Son olarak, Yılmaz, strateji ve eylem planlarının hazırlanmasında katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarını sundu.