Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'nin Taşkın Yönetim Planları Tamamlanıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, 25 havzada taşkın risk yönetim planlarını bitirecek ve erken uyarı sistemleri kuracak.

Yayın Tarihi: 10.10.2024 11:34
Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 11:34

Türkiye'nin Taşkın Yönetim Planları Tamamlanıyor

Türkiye'nin 25 Havzasında Taşkın Risk Yönetim Planları Tamamlanıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde taşkın risklerini en aza indirmek amacıyla önemli adımlar atıyor. Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, bu yıl içinde 25 havzada taşkın yönetim planlarının tamamlanacağını açıkladı.

Meriç-Ergene Havzası Öne Çıkıyor

Edirne'de gerçekleştirilen Meriç-Ergene Havzası Taşkın Yönetim Planı toplantısında, tehlike haritalarının değerlendirildiği belirtildi. Sever, "Meriç-Ergene Havzası'na kurduğumuz taşkın tahmini ve erken uyarı sistemiyle 94 noktada tahmin yapabileceğiz," dedi.

Taşkın ve Kent Selleri Arasındaki Farklar

Sever, taşkınların akarsuların yataklarından taşarak çevreye yayılmasını ifade ederken, kent sellerinin şehir içindeki yağmur suyu drenaj sistemlerinin yetersizliğinden kaynaklandığını belirtti.

Taşkın Risklerini Azaltmak Mümkün

Planlarla birlikte, dere yataklarına yerleşim yapılmasının riskleri artıracağını ifade eden Afire Sever, imar planlarının bu riskleri göz önünde bulundurması gerektiğine dikkat çekti. "Taşkın riskini yok edemezsiniz, ama önlemlerle azaltabilirsiniz," dedi.

Erken Uyarı Sisteminin Önemi

Sever ayrıca, erken uyarı sisteminin taşkınlardan saatler önce uyarılar vereceğini ve AFAD ile Valiliklerin gerekli tedbirleri almasına imkan tanıyacağını belirtti. Bu sistemle, afet koordinasyonunun daha etkili bir şekilde sağlanacağı vurgulandı.

Sever, "Taşkın risk yönetiminde dünya genelindeki uygulamaları takip ediyoruz. Erken uyarı sistemleri ve kuraklık yönetimi gibi konularda entegre çözümler geliştiriyoruz," şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, AA muhabirine açıklamada...

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, AA muhabirine açıklamada bulundu.