Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Çanakkale Buluşması
Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, Çanakkale'de öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, gelecekte Türkiye'nin uzay hedeflerine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Uzay Misyonları Hakkında Bilgi Verdi
Gezeravcı, "2026-2028 arasında kendi üretimimiz olan roketle, ayrıca kendi üretimimiz bir bilimsel modülü aya göndermeyi planlıyoruz. Bu konuda çalışmalar sürüyor." şeklinde konuştu.
Uluslararası Uzay Arenasında Türkiye
Gezeravcı, Türkiye Cumhuriyeti'nin uzay alanındaki geçmişini hatırlatarak, "1984 yılındaki TÜBİTAK Uzay kuruluşundan bu yana birçok uydu projesi gerçekleştirilmiştir. Ancak bağımsız uzay faaliyetlerimizi bir çatı altında toplamak amacıyla 2018'de Türkiye Uzay Ajansı kuruldu." dedi.
Somut Başarılarla Motivasyon
Öğrencilere yönelik bir mesaj veren Gezeravcı, "Amacımız, Türkiye'nin kendi imkanlarıyla elde ettiği başarıları somut bir şekilde sizlere sunmak. Bu sayede öz güveninizi desteklemek istiyoruz." diye ekledi.
Gelecek Vizyonu
Uzay hedeflerinin yanı sıra Gezeravcı, "İlk görevimizde bilimsel modül taşımadan fırlatma yapmayı, ardından bilimsel modülü ay yüzeyine ulaştırmayı planlıyoruz." dedi. Ayrıca, Türkiye'nin bu süreçte BM'ye kayıtlı 193 ülkeden biri olacağına vurgu yaptı.
Etkinlikteki Katılımlar
Öğrencilere yapılan bu sunumda, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Ismail Kaşdemir, Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat Güvel gibi önemli isimler de yer aldı. Kaşdemir, Gezeravcı'ya Çanakkale Şehitler Abidesi'nin yer aldığı bir tablo hediye etti.
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda öğrencilere, Türkiye Milli Uzay Programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlattı.
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda öğrencilere, Türkiye Milli Uzay Programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlattı.