Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'de Sanayicilere Yeşil ve Dijital Dönüşüm Eğitimi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sanayicilere yönelik yeni eğitim programının detaylarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 14:29
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 14:29

Türkiye'de Sanayicilere Yeşil ve Dijital Dönüşüm Eğitimi

Türkiye'de Sanayicilere Yeşil ve Dijital Dönüşüm Eğitimi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Responsible/Sorumluluk Programı" çerçevesinde sanayicilere yönelik eğitimlerin başlatılacağını duyurdu.

Eğitim Programlarının Detayları

Bolat, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle gerçekleştirilecek eğitimlerin önemine vurgu yaptı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Yeşil Mutabakat Uyum Projesi Tanıtım Toplantısı'ndaki değerlendirmelerine yer verdi.

Küresel Ekonomiye Uyum ve Sürdürülebilirlik

Bakan Bolat, dijitalleşme, Avrupa Birliği'nin yeşil mutabakatı ve sınırda karbon düzenlemeleri gibi konuların, küresel ekonominin geleceğiyle uyumlu bir şekilde uygulandığını belirtti. Bu eğitim programıyla, ihracatçıları yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerine hazırlamak ve desteklemek için önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Bolat, "Böylece imalat sanayimizi ve ihracatçılarımızı gelişmiş ülkeler ligine yükseltmeyi hedefliyoruz. TİM, TOBB ve STK'larla birlikte bölgesel düzeyde eğitim programlarını hemen başlatıyoruz. Türkiye’nin ekonomik ve ticari kalkınması için kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz. Responsible/Sorumluluk Programı'nın sektörlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.