Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Turkcell’in Dijital Yardım Masası ile Çözüm Süreleri Kısalıyor

Turkcell, Dijital Yardım Masası ile son kullanıcıların sorunlarına çözüm süresini %30 kısaltarak müşteri memnuniyetini artırıyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 14:00
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 14:00

Turkcell’in Dijital Yardım Masası ile Çözüm Süreleri Kısalıyor

Turkcell'in Yenilikçi Dijital Yardım Masası

Turkcell, Dijital Yardım Masası hizmeti sayesinde son kullanıcıların iş süreçlerinde yaşadığı sorunlara yönelik çözüm sürelerini yaklaşık yüzde 30 oranında kısalttığını duyurdu.

Uzaktan Teknik Destek

Şirketin açıklamasına göre, çalışanların karşılaştığı yazılım ve donanım sorunlarına uzaktan teknik destek sunan Turkcell Global Bilgi, kurumsal müşterilerine bu hizmeti sağlıyor. Böylece, sorunlara daha az insan kaynağı ile daha kısa sürede müdahale edilmekte ve toplam çözüm süresi kısalmaktadır.

Otomasyon Yazılımının Avantajları

Kullanıcıların cihazlarına önceden kurulan otomasyon yazılımı, sorunları kullanıcıdan bağımsız bir şekilde tespit edip hızlı bir şekilde çözüm sunabiliyor. Bu sayede çalışanların iş süreçleri kesintiye uğramadan, müşteri memnuniyeti %90 seviyesine ulaşmaktadır.

Yapay Zeka ve İletişim Kanalları

Dijital yardım masası, yazılı ve sesli kanallardan erişilebilen bir yapıya sahip olup, yapay zeka ile etkileşimde çalışmaktadır. Sistem içerisindeki robot yazışma uygulaması, yazışmaları analiz ederek otomasyon ile süreç yönetimi sağlıyor. Speech-to-text teknolojisi sayesinde, telefonla ulaşılan kullanıcılar ilgili uygulamalara bağlanarak sorunlarını hızlı bir şekilde çözebiliyor.

Cengiz Arslan’ın Değerlendirmeleri

Turkcell Global Bilgi Teknolojik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Arslan, dijitalleşme ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasının sektörde dijital teknik destek arayışını artırdığını belirtti. Arslan, "Zamanı değerli gören çalışanlar performans kaybı yaşamadan sorunları hızlıca çözmek istiyorlar. Bu koşullar altında sunduğumuz dijital hizmetler sayesinde, müşterilerimizin çözüm oranlarını ilk 6 ayda %40 artırdık" diyerek şirketin sağladığı avantajları vurguladı.

Dijital Dönüşüm ve Ekonomiye Katkı

İlk 6 ayda gerçekleştirilen %25'lik dijital dönüşüm sayesinde çalışanlar kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, hedeflenen sıfır hata oranına daha da yaklaşılmakta. Arslan, sundukları yenilikçi teknolojinin sayesinde firmaların yerli çözümlere ulaşarak ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu ifade etti. Şu an itibarıyla, yurt içi ve yurt dışındaki 7 farklı ülkedeki müşterilerine dijital yardım masası hizmeti sunulmakta.