
Polis Teşkilatının 180. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı
Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Kilis şehirlerinde Türk Polis Teşkilatı'nın 180. kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla törenler gerçekleştirildi.
Gaziantep'teki Tören
15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapılan törende, katılımcılar saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudular. İl Emniyet Müdürü Celal Özcan ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Murat Taner, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Özcan, törende yaptığı konuşmada, polisin vatandaşların güvenliğini sağlamak için etkin bir şekilde çalıştığını vurguladı. “Görevinizi yerine getirirken gösterdiğiniz cesaret, fedakarlık ve sorumluluk teşkilatımızın en büyük güvencesidir,” şeklinde konuştu.
Ödüller Verildi
Törende, öğrencilere yönelik düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında başarı elde edenlere ödüller takdim edildi. Törene, Vali Yardımcısı İlker Eker, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Şanlıurfa'da Anma Töreni
Şanlıurfa'daki tören, Yeni Mezarlık’taki şehitlikte düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, katılımcılar şehitleri anmak üzere kabirlere karanfil bıraktı.
Kahramanmaraş’ta Tören
Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’teki depremler nedeniyle yıkılan eski Valilik binası önünde düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Katılımcılar, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudular.
Malatya'da Anma Töreni
Malatya’nın Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde yapılan törende, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve diğer protokol üyeleri anıta çelenk sundu.
Kilis ve Adıyaman Törenleri
Kilis’teki törende şehitlik anıtına çelenk sunuldu. Adıyaman'da ise valilik bahçesinde yapılan törende, İl Emniyet Müdürü Alper Uzman, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Bu anlamlı gün, Türk polis teşkilatının toplumun bekası için verdiği mücadeleyi hatırlatırken, aziz şehitlerimiz de anıldı.
Malatya'da Türk Polis Teşkilatının 180'inci kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Arif Çankal (sağda), şehit kabrine kırmızı karanfil bıraktı.
Malatya'da Türk Polis Teşkilatının 180'inci kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Arif Çankal (sağda), şehit kabrine kırmızı karanfil bıraktı.