Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türk Heyetinden Venezuela Ombudsmanlık Ofisi'ne Ziyaret

Türk heyeti, Venezuela'nın Ombudsmanlık Ofisi'ni ziyaret ederek işbirliğini güçlendirdi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 04:00
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 06:57

Türk Heyetinden Venezuela Ombudsmanlık Ofisi'ne Ziyaret

Türk Heyeti Venezuela'daki Ombudsmanlık Ofisini Ziyaret Etti

Venezuela'daki devlet başkanı seçimlerini gözlemlemek üzere ülkeye giden Türk heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Kamu Denetçiliği Kurumu temsilcilerinden oluşuyor. Heyet, başkent Karakas’taki Ombudsmanlık Ofisi'nde bir araya geldi ve burada mutabakat zaptı imzaladı.

İki Ülke Arasında İşbirliği Vurgusu

Ombudsmanlık Ofisi Direktörü Alfredo Ruiz Angulo, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Venezuela arasında işbirliği ve tecrübe paylaşımını artırmak istediklerini belirtti. Angulo, imzalanan mutabakat zaptının iki ülkede yaşayan vatandaşların sorunlarıyla daha yakından ilgilenilmesini sağlayacağını ifade etti.

Huzur ve Barış Temennisi

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Venezuela seçimlerinin bölge halkına huzur, barış ve refah getirmesini umduğunu dile getirdi. Malkoç, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişiminden bahsederek, Türkiye'nin Maarif Vakfı aracılığıyla ülkede mevcut olan üç okuldan ve Yunus Emre Enstitüsü temsilciliğinden gurur duyduklarını söyledi.

Ticaret Hacmi ve Dayanışma Mesajları

Malkoç, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1 milyar doları aştığını belirterek, ABD'nin Venezuela’ya uyguladığı ambargoya karşı Türkiye’nin Venezuela halkıyla dayanışma içinde olmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro arasındaki güçlü diyaloğun da ilişkileri pekiştirdiğine vurgu yaptı.

Venezuela'nın Duyarlılığına Dikkat Çekildi

Malkoç, İsrail’in Gazze saldırıları karşısında Venezuela’nın sergilediği duyarlılığı da hatırlatırken, "7 Ekim'den bu yana 40 binin üzerinde insan katledilirken, birçok ülke zalim İsrail'e destek vermekte, ancak Venezuela insanlık ve hukuk adına tutumunu açıkça ortaya koymuştur," dedi.

Venezuela'daki devlet başkanı seçimlerini gözlemlemek amacıyla ülkeye gelen TBMM, Yüksek Seçim...

Venezuela'daki devlet başkanı seçimlerini gözlemlemek amacıyla ülkeye gelen TBMM, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Kamu Denetçiliği Kurumu heyeti, Ombudsmanlık Ofisi'ni ziyaret etti.