Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türk Dili Günü Ürdün'de Coşkuyla Kutlandı

Ürdün'de Türk Dili Günü etkinliği, öğrencilerin Türk diline olan ilgisini artırmayı amaçlıyor. Yunus Emre Enstitüsü ve Yermuk Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 17:31
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 17:31

Türk Dili Günü Ürdün'de Coşkuyla Kutlandı

Ürdün'de Türk Dili Günü Etkinliği

Ürdün'de, Yunus Emre Enstitüsü ile Yermuk Üniversitesi işbirliğiyle Türk Dili Günü etkinliği düzenlendi. Bu özel gün, öğrencilerin Türk dili ve kültürüyle daha yakından tanışmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik Detayları

İrbid'deki Yermuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından organize edilen etkinlik, üniversitenin Konferans Salonu'nda yapıldı. Etkinliğe, Yunus Emre Enstitüsü Amman Koordinatörü Ensar Fırat, Yermuk Üniversitesi Rektörü İslam Masad, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Teşekkür ve Destek

Rektör Masad, açılış konuşmasında üniversitenin Türk Dili Bölümüne verdikleri destekten dolayı Yunus Emre Enstitüsü’ne teşekkür etti.

Kültürel Aktiviteler

Etkinlik boyunca öğrencilerin hazırladığı Türkçe şiir ve şarkı dinletileri sergilendi. Ayrıca Türk mutfağının lezzetli örnekleri katılımcılara tanıtıldı. Bu sayede hem kültürel hem de dilsel zenginlikler paylaşıldı.

Uzmanlardan Değerlendirmeler

Etkinlikte, Sami ve Doğu Dilleri Bölüm Başkanı Hasan Zuyut, anadil konuşurlarıyla iletişimin önemi üzerine konuştu. Bu tür etkileşimlerin dinleme ve konuşma becerilerini geliştirdiğini, öğrencilere yerel ifadeleri ve terminolojiyi anlamada yardımcı olduğunu vurguladı.

Gelecek Hedefleri

Zuyut, Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Büyükelçiliği ile işbirliği yaparak Türkçe konuşan öğretim üyesi sayısını artırmayı ve Erasmus Plus programı çerçevesinde Türk üniversiteleriyle akademik anlaşmalar imzalamayı hedeflediklerini açıkladı.

Katkılar ve Bilgilendirme

Yunus Emre Enstitüsü Amman Koordinatörü Fırat, bu tür etkinliklerin Türk dili ve kültürü hakkında farkındalık yarattığını, Türk üniversitelerinin sunduğu burs ve programlar hakkında öğrencilere bilgi verdiklerini belirtti.