Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tunus ve Cezayir'den İsrail'e Uluslararası Hukuka Saygı Çağrısı

Tunus ve Cezayir, Gazze'deki savaşın sorumlusunu İsrail olarak göstererek uluslararası hukuka riayet edilmesi talebinde bulundu.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 14:54
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 14:54

Tunus ve Cezayir'den İsrail'e Uluslararası Hukuka Saygı Çağrısı

Tunus ve Cezayir'den İsrail'e Çağrı

Tunus ile Cezayir, Gazze Şeridi'nde süregelen çatışmanın sorumlusunu olarak İsrail’i hedef alarak uluslararası hukuk kurallarına saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

Önemli Görüşme

Cezayir Meclis Başkanı İbrahim Buğali, Tunus’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette, Tunuslu mevkidaşı İbrahim Buderbale ile bir araya geldi. Görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada, İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği "barbarca ve iğrenç suçlar" sert bir dille kınandı.

Uluslararası Koruma Talepleri

Açıklamada, Filistin halkına uluslararası koruma sağlanması gerektiği belirtilerek, tıbbi yardım başta olmak üzere, tüm uluslararası yardım kanallarının açık tutulması gerektiği ifade edildi.

Ortak metinde şu ifadeler yer aldı: "İşgalci güçlerin, uluslararası hukuka ve meşru haklara saygı göstermesi gerektiğinden bahsettik. Filistin halkının kendini koruma, topraklarına sahip çıkma ve gasbedilen hakları için mücadelesi meşrudur. Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti için verilen mücadele, Filistinlilerin haklarıdır."

İsrail'in Sorumluluğu

İsrail’in Filistin’de işlediği suçlar için uluslararası düzeyde hesap vermesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, "Batı Şeria ve Kudüs’ü ilhak etme planı ile insan hakları ihlalleri, yerleşimcilerin artan saldırıları ve yerleşim alanlarının genişletilmesi gibi haksızlıkların sorumlusu işgal güçleridir" ifadeleri kullanıldı.