Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tunus'ta Gazze'ye Destek İçin Gösteri Düzenlendi

Tunus'ta Filistinlilere destek olmak amacıyla ABD Büyükelçiliği önünde büyük bir gösteri gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 06:51
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 06:51

Tunus'ta Gazze'ye Destek İçin Gösteri Düzenlendi

Tunus'ta Gazze İçin Destek Eylemi

Tunus'un başkenti, Gazze'de yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla kalabalık bir topluluğa ev sahipliği yaptı. Tunuslu vatandaşlar, Filistinlilere destek vermek için sokaklara döküldü. Bu gösteri, Filistin Ortak Eylem Koordinasyonu tarafından "rabat (nöbet) gecesi" sloganıyla organize edildi.

ABD Büyükelçiliği Önünde Toplandılar

Göstericiler, ABD Büyükelçiliği önünde çadırlar kurarak, Gazze'deki saldırılara ve uluslararası destek eksikliğine dikkat çekti. Yüzlerce kişi, ABD'nin İsrail'e verdiği destekle kınanması gereken tutumunu vurgulayan sloganlar attı.

İsrail'e Baskı Uygulama Çağrısı

Etkinlikte konuşmalar yapan katılımcılar, uluslararası topluma seslenerek, Gazze'deki saldırıları durdurması ve sınır kapılarını açması için İsrail üzerinde baskı kurması gerektiğini savundu.

Direniş ve Özgürlük Talepleri

Göstericiler, ayrıca Filistin halkının direnişine destek verdiklerini belirterek, İsrail'in işlediği soykırımın durdurulması ve tüm esirlerin serbest bırakılması taleplerini dile getirdiler. Çeşitli organizasyonlardan temsilciler, eylemlere devam etme kararlılıklarını vurgulayarak, halkın sesi olmaya devam edeceklerini ifade etti.