Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tunç Şatıroğlu'ndan Kurban Bayramı Sonrası Piyasa Beklentileri

Piyasa teknik analisti Tunç Şatıroğlu, Kurban Bayramı sonrası piyasalarda neler beklediğini açıkladı. Doların 26 liranın altına inmesi beklenmiyor ve dolar almak için 26 lira seviyesi uygun görülüyor. Yabancı yatırımcıların para getirmek için talepleri olduğunu belirten Şatıroğlu, bu taleplerin karşılanmaması durumunda döviz kuru artacak dedi. Türkiye'de dolar ve altının artık borsaya rakip olduğunu belirten Şatıroğlu, yatırımcılara dolarlarını satmamalarını önerdi.

Yayın Tarihi: 03.07.2023 10:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tunç Şatıroğlu'ndan Kurban Bayramı Sonrası Piyasa Beklentileri

Piyasa teknik analisti Tunç Şatıroğlu'ndan 9 günlük Kurban Bayramı tatili sonrası piyasalarda neler beklediğini anlattı

Piyasa teknik analisti Tunç Şatıroğlu, Kurban Bayramı tatili sonrası piyasalarda neler beklediğini açıkladı. Şatıroğlu'na göre, doların 26 liranın altına inmesi beklenmiyor ve dolar almak için 26 lira seviyesi uygun görülüyor. Dolar ve euro, tatil sonrası yükselişle başladı. Yabancı yatırımcıların para getirmek için talepleri olduğunu belirten Şatıroğlu, bu taleplerin karşılanmaması durumunda döviz kuru artacak dedi. Türkiye'de dolar ve altının artık borsaya rakip olduğunu belirten Şatıroğlu, yatırımcılara dolarlarını satmamalarını önerdi.

Ekonomist Robin Brooks'un değerlendirmesi

Ekonomist Robin Brooks, Türkiye'nin sürekli değer kaybeden TL'si nedeniyle durumun diğer ülkelerden daha kötü olduğunu söyledi. Tunç Şatıroğlu da Brooks'un bu değerlendirmesini hatırlatarak, doların düştüğü noktadan itibaren alınabileceğini belirtti.

Swap piyasalarındaki TL eksikliği

Tunç Şatıroğlu, dolar kurundaki hareketsizliği swap piyasalarındaki TL eksikliğine bağladı. Yabancı yatırımcıların para getirmek için taleplerinin karşılanamaması durumunda Türkiye'ye Batı dünyasından para girişi olmayacağını belirtti. Araplardan para bulunabileceğini söyleyen Şatıroğlu, ancak bu miktarın Türkiye'nin ihtiyacını karşılamayacağını ifade etti.

Dolar kurunun yükselmesi bekleniyor

Tunç Şatıroğlu, Türkiye'de sürekli olarak değer kaybeden TL nedeniyle dolar kurunun kısa vadede yükseleceğini iddia etti. Enflasyon ile mücadele edilmediğini ve pozitif reel faiz verilmediğini belirten Şatıroğlu, doların 26 TL'ye düşmesi durumunda alınabileceğini söyledi.