Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkler, OECD Raporuna Göre Geçim Derdinde

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Türk vatandaşları gıda, barınma, enerji ve borç gibi temel ödemeleri yapabilmekten en çok endişe edenler olarak öne çıkıyor. Türkiye'de halkın yüzde 72'si bu temel ihtiyaçları karşılamaktan ve borç ödeme maliyetinin artmasından endişeli. Ayrıca, Türkiye'de en yüksek gelire sahip kesim en düşük gelire sahip kesimden daha endişeli durumda. Enflasyon ve hayat pahalılığı da Türk vatandaşlarının endişe duyduğu diğer konular arasında yer alıyor.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 20:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türkler, OECD Raporuna Göre Geçim Derdinde

Dünyada geçim derdini en çok Türkler yaşıyor

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, gıda, barınma, enerji ve borç gibi temel ödemeleri yapabilmekten en çok endişe edenlerin Türk vatandaşları olduğu ortaya çıktı. Enflasyonun en önemli sonuçlarından birisi hayat pahalılığı. Giderek artan hayat pahalılığı birçok ülkede vatandaşları endişelendiriyor. Bunların başında ise Türkiye geliyor.

Euronews’te yer alan habere göre, OECD’nin raporuna göre Türkiye’de halkın yüzde 72’si gıda, barınma ve evlerde kullanılan enerji masraflarını karşılamaktan ve borç ödeme maliyetinin giderek artmasından endişeli. Türkiye, 27 ülke arasında en yüksek endişe oranına sahip ülke olarak öne çıkıyor.

Türkiye’de Zenginler Yoksullardan Daha Endişeli

OECD’nin raporu ayrıca gelir durumuna göre endişe seviyesini de gösteriyor. Türkiye’de en yüksek gelire sahip kesim, en düşük gelire sahip kesimden daha endişeli durumda. Türkiye’de en yüksek gelire sahip yüzde 20’lik kesim yüzde 70,7 endişe oranına sahipken, en düşük gelire sahip yüzde 20’lik kesim yüzde 70,5 endişe oranına sahiptir. Bu durum, Türkiye’de gelir farkının neredeyse olmadığını göstermektedir.

Enflasyon ve Hayat Pahalılığından Endişe

Ankete katılan kişilerin yüzde 90’ı enflasyon ve hayat pahalılığından endişe duyduklarını belirtmiştir. Türkiye’de ise yıllık enflasyon yüzde 86 seviyesindedir. Türkiye, işini kaybetmekten veya gelirinin azalmasından endişe edenler arasında da dördüncü sırada yer almaktadır.