Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'nin Yeni Ekonomi Politikası ve Uluslararası Yatırımcıların İlgisi

Türkiye'nin yeni dönemde izlediği ekonomi politikası ve Merkez Bankası'nın tavrı, uluslararası yatırımcıların dikkatini çekiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi ekibi, yatırım çevrelerinin güvenini kazanmış durumda. Türkiye'nin yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın açıklamaları ve atadığı ekonomi ekibi, olumlu bir beklenti yaratmış durumda.

Yayın Tarihi: 30.07.2023 18:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türkiye'nin Yeni Ekonomi Politikası ve Uluslararası Yatırımcıların İlgisi

Türkiye'nin Yeni Ekonomi Politikası ve Uluslararası Yatırımcıların İlgisi

Türkiye'nin yeni dönemde izlediği ekonomi politikası, uluslararası yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek öncülüğündeki ekonomi ekibi, yürüttükleri program ve Merkez Bankası'nın tavrıyla ilgili olarak sürekli olarak gündemde yer alıyor.

Haberlerde, yatırım çevrelerinin Türkiye'nin ekonomi kadrosuna güvendiği ve geleceğe yönelik olumlu bir beklenti içinde olduğu belirtiliyor.

Reuters: Felsefesini Ortaya Koydu

İngiltere merkezli Reuters, Türkiye'nin yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın enflasyon raporuna ilişkin düzenlediği toplantıyı analiz etti. Erkan'ın gazetecilere yaptığı ilk resmi konuşmada kapsamlı bir para politikasından bahsettiği ve felsefesini ortaya koyduğu ifade edildi.

Erkan'ın, faiz artırımlarının yanı sıra diğer makroihtiyati politika araçlarından da yararlanacağını ve bütüncül bir yaklaşım benimseyeceğini söylediği belirtildi.

Financial Times: Erkan ve Şimşek Konusunda İyimserler

Financial Times gazetesi, Hafize Gaye Erkan'ın yardımcılıklarına atanan Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan ile ilgili haberinde, yatırımcıların Erkan ve Şimşek konusunda iyimser olduklarını ve Para Politikası Kurulu'ndaki değişiklikleri merakla beklediklerini belirtti.

Erkan'ın, enflasyonu düşürmek için tüm araçları kullanacağını ve kararların tamamen bilimsel analizlere dayanacağını ifade ettiği aktarıldı.

Yatırımcıların Tepkisi Olumlu

Yatırımcıların, Türkiye'nin ekonomik değişimlerine olumlu tepki verdiği ve son dönemde hisse senedi piyasasına 1,6 milyar dolarlık yabancı yatırım yapıldığı da belirtiliyor.