Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'nin İsveç için vereceği karar dünya gündemini meşgul ediyor

Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte İsveç'in NATO'ya girme meselesi ve Türkiye'nin veto kararları dünya gündemini meşgul ediyor. Türkiye'nin İsveç için vereceği karar ise NATO Zirvesi'nde belirlenecek. ABD'li siyasetçiler ise Türkiye'ye F-16 satışını şarta bağlama çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 09.07.2023 14:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türkiye'nin İsveç için vereceği karar dünya gündemini meşgul ediyor

Rusya-Ukrayna savaşı ve İsveç'in NATO'ya girme meselesi

Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte İsveç'in NATO'ya girme meselesi ve Türkiye'den gelen veto kararları dünya gündemini oldukça meşgul ediyor. Her ne kadar Türkiye, Finlandiya ve İsveç'le ortaklaşa imzalanan 3'lü momerandumda İsveç, Türkiye'nin şartlarını kabul ettiğini ifade etse de ülkede yaşananlar bu durumun tam aksini gösteriyor.

NATO Zirvesi ve Türkiye'nin İsveç için vereceği karar

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşecek olan NATO Zirvesi'ne artık çok az kaldı. Dünyanın gözü ise Türkiye'nin İsveç için vereceği kararda. İsveç'te son yaşanan skandallar sonrası ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu konudaki olumsuz tavrını geçtiğimiz günlerde dile getirdi. Bütün dünya şu an için Türkiye'yi ikna etmeye çalışıyor.

ABD'li siyasetçilerin mektubu

ABD'li 6 siyasetçi ise ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a bir mektup gönderdi. Mektupta Türkiye'ye verilmesi muhtemel F-16'ların şarta bağlanması istendi. ABD'li milletvekilleri, Türkiye'nin ABD ulusal güvenliğini tehdit eden veya baltalayan eylemlerde bulunması durumunda F-16'ların transferini durduracak mekanizmaların olmasını tavsiye etti.