Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'nin Güçlenen Konumu ve AB İkiyüzlülüğü

Türkiye'nin son yıllarda hem bölgesel hem de küresel bir güç olarak konumlanması siyasi arenada giderek daha çok konuşulur hale geliyor. Birçok ülkeyle artan işbirliklerinin yanı sıra diplomasi trafiğiyle de küresel arenada ihtiyaç duyulan bir ülke haline gelen Türkiye'ye ilişkin çarpıcı sözler bu kez Macaristan'dan geldi.

Yayın Tarihi: 18.09.2023 12:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türkiye'nin Güçlenen Konumu ve AB İkiyüzlülüğü

Türkiye'nin Güçlenen Konumu

Türkiye, son yıllarda askeri teknoloji, enerji iş birlikleri ve diplomasi trafiğiyle bölgesel ve küresel çapta önemli bir güç haline gelmiştir. Ukrayna savaşında barış diplomasisinde başarılı bir rol oynayan Türkiye, dış politikasıyla örnek gösterilen bir ülke haline gelmiştir. Doğu Akdeniz ve Kafkaslar'da bölgesel bir güç olarak kendini yeniden var eden Türkiye, gerilimli ilişkilerde de güçlü diplomatik adımlar atmaktadır.

AB'nin İkiyüzlü Davranışı

Macaristan Dışişleri Başkanı Peter Szijjarto, Türkiye ile enerji ve askeri teknoloji alanında anlaşmalara imza atan Avrupa Birliği ülkesi olarak AB'nin ikiyüzlü tutumuna dikkat çekmiştir. Szijjarto, AB'nin Türkiye'nin kurduğu köprü üzerindeki potansiyeli göz ardı ettiğini ve Türkiye'nin enerji anlaşmalarıyla birçok AB ülkesinin benzer bir pozisyonda olduğunu belirtmiştir.

Erdoğan Yönetiminin Kıskanılması

Macaristan Dışişleri Başkanı, AB'nin Türkiye'yi demokratik olmamakla suçladığını ancak aynı zamanda Türkiye'deki yönetimin arkasındaki güçlü desteği kıskandığını ifade etmiştir. Szijjarto, Türkiye gibi güçlü yönetimleri olan ülkelerin haksız saldırıların hedefi olduğunu ve Avrupalıların kırılgan siyasi sistemlerinin siyasi parçalanmayı beraberinde getirdiğini söylemiştir.