Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'nin de İçinde Bulunduğu Asya Kıtasında Büyük Değişiklikler Olacak

Dünyada kıtaların hareketi devam ediyor ve araştırmacılar Türkiye'nin de içinde bulunduğu Asya kıtasında büyük değişiklikler olacağını öngörüyor. New Curtin Üniversitesi Dünya ve Gezegen Bilimleri Okulu'ndan yapılan araştırmalara göre, bir sonraki süper kıta Amasia'nın oluşmasıyla Pasifik Okyanusu'nun kapanacağı ve günümüz Amerika ve Asya kıtalarının birleşerek yeni bir kıta oluşturacağı tahmin ediliyor.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 12:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türkiye'nin de İçinde Bulunduğu Asya Kıtasında Büyük Değişiklikler Olacak

Dünyada Kıtaların Hareketi

Dünyada daha önce var olan birçok kıtanın zaman içerisinde yok olduğu araştırmacılar tarafından kanıtlarıyla biliniyor. İşte araştırmacılar bu olayların önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini ve kıtaların birbiriyle hareketlerine devam edeceğini ön görüyor. İşte Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu Asya kıtasında oldukça ilginç gelişmeler yaşanacak.

Amasia: Bir Sonraki Süper Kıta

New Curtin Üniversitesi Dünya ve Gezegen Bilimleri Okulu'ndan araştırmacılar, dünyanın bir sonraki süper kıtası olacağı düşünülen Amasia'nın, büyük olasılıkla 200 ila 300 milyon yıl içinde Pasifik Okyanusu'nun kapanmasıyla oluşacağını buldu. Analize göre 200 ila 300 milyon yıl içinde günümüz Amerika ve Asya kıtaları birleşerek yeni bir süper kıta Amasia'yı oluşturacak.

Türkiye'nin Yeri

Türkiye'nin Asya ve Avrupa arasında kalan coğrafyada yer aldığı ve bu coğrafyanın çok değerli olduğu biliniyor. Ancak yapılan araştırmalara göre uzak bir gelecekte Türkiye'nin de içinde bulunduğu Asya kıtasında önemli değişiklikler olacak. Çünkü Pasifik kıtasının yok olması, buna bağlı olarak da değişimlerin meydana gelmesi bekleniyor. Analize göre Türkiye yeni süper kıta Amasia'da yer alacak.