Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'de Takım Tezgahları Sektörü Büyüyor

Türkiye'de takım tezgahları sektörü büyümeye devam ediyor. İstanbul'da bulunan bir şirketin ihracat hedefleri ve Sivas'taki yeni tesisleri hakkında bilgiler veriliyor. Ayrıca, Nurdoğan Arslan Ergün'ün takım tezgahları sektörüyle ilgili değerlendirmeleri ve Türkiye'deki üretim ve ihracat rakamları da paylaşılıyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2023 08:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türkiye'de Takım Tezgahları Sektörü Büyüyor

İstanbul'da Üretim Tesisi Bulunan Şirketin İhracat Hedefi

Ebru Sungur isimli şirketin İstanbul'da bulunan üretim tesisi, robotlu otomasyon sistemleri ihraç etmektedir. Şirket, halihazırda 30'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. Sivas'taki yeni tesisleri sayesinde ise bu ülkelerin tamamına ihracat yapmayı hedeflemektedir. Ayrıca, demiryolu tesislerinin Avrupa'ya uzanması nedeniyle nakliye maliyetlerinin de düşeceği belirtilmektedir.

Takım Tezgahları Sektöründe Büyüme

Nurdoğan Arslan Ergün isimli bir uzmana göre, takım tezgahları sektörü imalat sanayisinde kullanılan kritik sektörlerde büyümektedir. Bu sektörde yılın ilk 6 ayında yüzde 8 büyüme kaydedilmiştir. 2022'de yurt içi satışlarda yüzde 11'lik bir artış beklenmektedir. Ayrıca, ihracatta da yüzde 13'lük bir artış görülmüştür. Sektörün bu yılsonunda 2 milyar dolara ulaşması öngörülmektedir.

Türkiye'deki Takım Tezgahları Üretimi

Hakan Aydoğdu isimli bir uzmana göre, Türkiye takım tezgahları üretiminde büyük bir büyüme yaşanmaktadır. Sanayiciler, Avrupa'da yaşanan üretim düşüklüğünden dolayı yatırım yapmaktan imtina etmemektedir. Bu nedenle, üretim ve ihracat rakamlarında önemli artışlar görülmektedir. 2023 yılında takım tezgahları kullanımının 2 milyar dolara ulaşması beklenmektedir.