Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'de Piyasaların Haftaya Başlangıcı

Türkiye’de piyasalar bu sabah itibariyle yeni haftaya başladı. Haftanın ilk fiyatları belli olurken çok önemli bazı veriler ortaya çıktı. Altın piyasasında yatay bir seyir takip edilirken dolar ve euro karşısında Türk lirası hafif bir şekilde değer kazandı.

Yayın Tarihi: 10.07.2023 13:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türkiye'de Piyasaların Haftaya Başlangıcı

Türkiye’de piyasalar bu sabah itibariyle yeni haftaya başladı.

Haftanın ilk fiyatları belli olurken çok önemli bazı veriler ortaya çıktı. Altın piyasasında yatay bir seyir takip edilirken dolar ve euro karşısında Türk lirası hafif bir şekilde değer kazandı. Peki son fiyatlar neler? Bu hafta piyasaları neler bekliyor?

ALTINDA YATAY SEYİR!

Altın piyasası yeni haftaya fiyat düşüşü ile başladı. Ons altın 1.929 dolar seviyesinde yukarı yönlü ataklar yapıyordu. Ancak fiyatlar gerileyince ons altın 1.920 dolar seviyesine çekildi. Ons altında son haftalarda belirli bir bölgeye sıkışma takip ediliyor. Uzmanlara göre 1.948 dolar seviyesi aşılamadan ons altında beklenen fiyat yükselişleri gerçekleşmeyecek. Ayrıca ons altında FED baskısı da hız kesmeden devam ediyor. Bu baskı ile ons altının yükselişine izin verilmiyor. Ons altının bu seviyelerde kalması tahmin ediliyor.

Ons altında gerilemeler olunca gram altın da bu durumdan etkilendi. Gram altın fiyatı 1.607 TL’ye kadar geriledi. Buna karşın dolar kurundan aldığı güç ile gram altın 1.600 TL üzerinde kalmaya devam ediyor. Gram altında daha fazla düşüş gerçekleşmesine dair pek ihtimal verilmese de dolar kuru ile ons altın fiyat hareketleri hafta boyunca takip edilecek.

DOLAR KURU NE KADAR OLDU?

Dolar kuru geçmiş dönemlerde olduğu gibi belirli bir noktada sıkıştırıldı. Bu durum dolar kuruna el altından müdahale edildiği yorumlarını getirse de buna dair resmi bir açıklama bulunmuyor. Hatta Merkez Bankası dolar kuruna müdahale etmeyeceğini açıklamıştı. Ancak sabah 26,09 TL’yi gören dolar kuru şu anda 26,05 TL’den fiyatlanıyor ve bir süredir bu seviyelerde dolar kuru kalmaya devam ediyor.

EURO KURUNDA SON DURUM!

Euro kuru da Türk lirası karşısında dolar kuru gibi bir pozisyon alıyor. Hafif bir yatay seyir takip edilirken euro kuru şu anda 28,52 TL’den işlem görmeyi sürdürüyor. Euro kurunda da dolar kurundaki gibi sert bir yükseliş yaşanması zor görünüyor.