Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türkiye'de Altın Üretimi: Kırıkkale, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Tokat, Artvin ve Malatya

Orta Doğu'da yaşanan İsrail-Hamas çatışması ve Avrupa'nın göbeğinde halen devam eden Rusya-Ukrayna savaşı küresel piyasaları tetiklemiş durumda. En değerli emtiaların arasında yer alan altın fiyatları ise hızla yükselmeye devam ediyor. Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu'nun paylaştığı listede Türkiye'de altın üretiminin en yoğun olduğu iller Kırıkkale ve Çankırı olarak belirlendi.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 15:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türkiye'de Altın Üretimi: Kırıkkale, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Tokat, Artvin ve Malatya

Kırıkkale, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Tokat, Artvin ve Malatya... O illerimiz adeta darphane gibi altın basıyor

Orta Doğu'da yaşanan İsrail-Hamas çatışması ve Avrupa'nın göbeğinde halen devam eden Rusya-Ukrayna savaşı küresel piyasaları tetiklemiş durumda. En değerli emtiaların arasında yer alan altın fiyatları ise hızla yükselmeye devam ediyor. Çoğu ülke savaşlardan dolayı altın depolamaya başlarken ülkemizde il bazında altın mevduatların toplam yeri belli oldu. Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu liste liste paylaştı. O illerimizde adeta darphane gibi altın basılıyor. İşte detaylar haberimizde...

O İLLERİMİZDE ADETA DARPHANE GİBİ ALTIN BASILIYOR

Türkiye’de bankalardaki toplam mevduatların içindeki altın payının en yüksek ve en düşük olduğu iller belli oldu. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu sosyal medya hesabından İl bazında altın mevduatlarının toplam mevduat içindeki payını gösteren güncel yeni bir tablo paylaştı. UZMAN İSİM PAYLAŞTI: LİSTEDE İLK SIRADA O İLİMİZ YER ALDI BDDK’nın aldığı verileri takipçileriyle paylaşan Babuşçu’nun listesine göre Mevduat bankalarında altın oranı en yüksek ilk 3 il Yüzde 18,4 ile Kırıkkale ve Çankırı en düşük iller ise Yüzde 4,7 ile İstanbul, Yüzde 4,5 ile Gaziantep oldu.