Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türk Vatandaşlarının Avrupa Vizesi Hayali Gerçekleşemedi

Türk vatandaşlarının, 2016 yılında açıklanan vizesiz Avrupa hayali gerçekleşmedi. AB ülkeleri, ABD ve Kanada'dan gelen ret yanıtları yüzde 50'yi geçti. ABD Tarım Bakanlığı, laboratuvarda hayvan hücrelerinden yapılan tavuk eti satışını onayladı. Bu hamle, hayvanlara verilen zararı ortadan kaldırma, hayvan yemi yetiştirme ve hayvan atıklarının çevresel etkilerini büyük ölçüde azaltmayı amaçlayan yeni bir et üretimi çağını başlatıyor.

Yayın Tarihi: 22.06.2023 14:12
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türk Vatandaşlarının Avrupa Vizesi Hayali Gerçekleşemedi

Türk Vatandaşlarının Vize Başvurularında Ret Oranı Yüzde 50'yi Geçti

İktidarın 2016 yılında açıkladığı vizesiz Avrupa hayali gerçekleşmedi. AB ülkeleri, ABD ve Kanada'dan gelen ret yanıtları yüzde 50'yi geçti. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, eğitim, sağlık, iş ve fuar için yüzbinlerce kişinin vize beklediğini, ret cevabı alanlar arasında sanatçı ve gazetecilerin de olduğunu söyledi. Türk vatandaşlarının, AB ülkelerine yaptığı vize başvurularının ret oranları giderek arttı. 2004 yılında sadece yüzde 4 olan ret oranı, 2022'de yüzde 50'yi geçti.

AB Adayı Olmayan Ülkeler

Avrupa'ya serbest girme kolaylığı Türk vatandaşlarından esirgeniyor. Aynı vize kolaylığı Türk vatandaşlarından esirgenirken, AB adayı olmayan Kuzey Makedonya, Karadağ, Moldova, Sırbistan ve Ukrayna ile Gürcistan, Bosna Hersek gibi onlarca ülke vatandaşı Avrupa'ya serbest giriyor.

ABD'de Laboratuvarda Üretilen Tavuk Eti Satışa Sunuldu

ABD Tarım Bakanlığı, laboratuvarda hayvan hücrelerinden yapılan tavuk eti satışını onayladı. Bu hamle, hayvanlara verilen zararı ortadan kaldırma, hayvan yemi yetiştirme ve hayvan atıklarının çevresel etkilerini büyük ölçüde azaltmayı amaçlayan yeni bir et üretimi çağını başlatıyor. İki şirketin, restoranlara ve süpermarketlere laboratuvarda yetiştirilmiş et sunmasına izin verildi. Satış onayı alan her iki firma da ilk üretimin sınırlı olacağını vurguladı.