Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Türk Profesörden Çığır Açan Açıklama! 70 Yaşındaki Bir İnsanın Organları 30 Yaşındaki Birininki Gibi Çalışacak

Türk Profesörden Çığır Açan Açıklama! 70 Yaşındaki Bir İnsanın Organları 30 Yaşındaki Birininki Gibi Çalışacak. Prof. Dr. Derya Unutmaz, laboratuvar ortamında hücreleri gençleştirmeyi başardıklarını açıkladı. Bu çalışma tıpta devrim niteliğinde bir gelişme olarak değerlendirilebilir ve insanların yaşlılıkla ortaya çıkan hastalıklarının önüne geçebilir. Çalışmaların tamamlanmasıyla 25 yıl içinde 70 yaşındaki bir insanın organlarının 30 yaşındaki gibi çalışması hedeflenmektedir.

Yayın Tarihi: 12.07.2023 11:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Türk Profesörden Çığır Açan Açıklama! 70 Yaşındaki Bir İnsanın Organları 30 Yaşındaki Birininki Gibi Çalışacak

Türk Profesörden Çığır Açan Açıklama!

ABD’de Connecticut Üniversitesi Sağlık Merkezi ve Jackson Laboratuvarı’nda görev yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz, laboratuvar ortamında hücreleri gençleştirmeyi başardıklarını açıkladı. Bu çalışmanın insanlar üzerinde uygulanabilecek hale gelmesinin tıpta devrim niteliğinde gelişmelerin önünü açacağını belirtti. Prof. Dr. Unutmaz, bu sayede yaşlılıkla ortaya çıkan hastalıkların önüne geçilebileceğini ve 70 yaşındaki bir insanın organlarının 30 yaşındaki gibi çalışacağını söyledi.

Çalışmaların Tamamlanmasıyla Organlar Gençleşecek

Prof. Dr. Unutmaz, çalışmaların tamamlanmasıyla önümüzdeki 25 yıl içinde 70 yaşındaki bir insanın organlarının 30 yaşındaki gibi çalışacağını dile getirdi. İki farklı yöntemle hücreleri gençleştirebildiklerini açıklayan Unutmaz, bu sayede hem daha genç görünmenin hem de yaşlanma nedeniyle oluşan hastalıkların önüne geçilebileceğini vurguladı.

Yaşlanma Süreci Yavaşlatılacak

Prof. Dr. Unutmaz, laboratuvar ortamında hücreleri gençleştirmeyi başardıklarını ancak insana uygulanması için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını belirtti. İnsanların yaşlanma sürecinin yavaşlatılması ve organlarının gençleştirilmesiyle uzun ömürlü olabileceklerini ifade etti. Yapılan çalışmayla, organ düzeyinde bir gençleştirme yapıldığını ve yaşlanma nedeniyle oluşabilecek hastalıkların önüne geçilebileceğini söyledi.