Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trump, Wall Street Journal Anketine Göre Cumhuriyetçi Adaylık Yarışında Üstünlüğünü Artırıyor

Wall Street Journal'ın son anketine göre, eski Başkan Donald Trump, Cumhuriyetçi başkan adaylığı yarışında üstünlüğünü artırıyor. Önseçimlerde oy kullanan Cumhuriyetçi Parti seçmenlerinin çoğunluğu Trump'ı desteklerken, Trump'a yönelik iddianamelerin desteği artırdığı görülüyor. Trump'ın en büyük rakibi Florida Valisi Ron DeSantis ile arasındaki fark da açılıyor.

Yayın Tarihi: 05.09.2023 14:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Trump, Wall Street Journal Anketine Göre Cumhuriyetçi Adaylık Yarışında Üstünlüğünü Artırıyor

Wall Street Journal Anketine Göre Trump, Cumhuriyetçi Adaylık Yarışında Önde

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin sonuçlarına göre, eski Başkan Donald Trump, Cumhuriyetçi başkan adaylığı yarışında üstünlüğünü artırdı. WSJ'ın son anketine göre, önseçimlerde oy kullanan Cumhuriyetçi Parti seçmenlerinin çoğunluğu Trump'ı destekliyor. Bu destek, Trump'a yönelik dört cezai kovuşturmayı haksız bulan seçmenlerin artmasıyla daha da güçlendi. Anket sonuçlarına göre, Trump'ın en büyük rakibi Florida Valisi Ron DeSantis ile arasındaki fark da açıldı.

Trump'ın Destek Oranı Artıyor

WSJ anketine göre, önseçimde oy veren Cumhuriyetçi Partili seçmenlerin %59'u Trump'ı ilk tercih olarak belirtti. Bu oran, Trump'ın nisan ayındaki ankete göre destek oranını 11 puan artırdığını gösteriyor. Florida Valisi Ron DeSantis ise %13'lük destek oranıyla diğer adayların önünde yer alıyor.

Trump'a Yönelik İddianamelerin Etkisi

Anket sonuçlarına göre, Trump hakkındaki iddianameler, Cumhuriyetçi seçmenlerin çoğunluğu tarafından siyasi amaçlı ve dayanaktan yoksun olarak görülüyor. Önseçimde tercih belirten seçmenlerin %78'i, Trump'ın 2020 seçimlerinden sonra yaptıklarının meşru olduğunu düşünüyor. Ancak iddianamelerin bazı seçmenlerin Trump'a olan desteğini artırdığı ve bazılarının ise azalttığı belirtiliyor.

Biden ile Başa Baş Gidiyor

Anket sonuçlarına göre, Trump'ın 2020 seçimlerinin varsayımsal bir rövanşında Başkan Biden ile başa baş gittiği görülüyor. Trump'ın %40'lık desteğine karşılık, Biden'ın desteği %39'da kalıyor. Diğer adaylara olan ilginin ise düşük olduğu belirtiliyor.