Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trump'tan Bitcoin ve Kripto için Büyük Vizyon

Donald Trump, ABD'yi Bitcoin süper gücü yapma hedefini Nashville'de duyurdu. Kripto para politikasını açıkladı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 01:18
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 01:18

Trump'tan Bitcoin ve Kripto için Büyük Vizyon

Trump, ABD'yi Bitcoin Süper Gücü Yapmayı Hedefliyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Nashville'deki Bitcoin Konferansı'nda yaptığı açıklamada, ülkesinin "gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü" olmasını sağlamayı planladığını ifade etti.

Kripto Para Teknolojisinin Önemi

Trump, ABD'nin kripto para ve Bitcoin teknolojisini benimsememesi durumunda bu alanda söz sahibi olmanın Çin'e geçeceğini vurgulayarak, Çin'in yükselişine karşı durulması gerektiğini belirtti.

Yeni Düzenlemeler ve SEC Üzerine Eleştiriler

Yaklaşık 175 milyon insanın Bitcoin ile ilgilendiğini dile getiren Trump, mevcut yönetimin düzenlemelerine yönelik eleştirilerde bulundu. "Göreve geldiğim ilk gün Gary Gensler'i kovup yeni bir SEC başkanı atayacağım," diyerek kripto para sektörüne yönelik daha şeffaf bir yönetim sözü verdi.

Merkez Bankası Dijital Para Birimi Olmayacak

Trump, başkanlık dönemi boyunca Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) uygulamasının olmayacağını belirterek, Bitcoin'in dolar için bir tehdit olmadığını, asıl tehlikenin mevcut hükümetin tutumunda olduğunu savundu.

Bitcoin Yatırımlarının Geleceği

Kripto para birimlerinin hızla yükselebileceğini ifade eden Trump, "Bitcoininizi asla satmayın" diyerek yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Seçilmesi halinde hükümetin sahip olduğu tüm Bitcoinleri elinde tutabileceğini belirtti ve bunun stratejik bir stok oluşturacağını ifade etti.

İnovasyona ve Kripto Dönemine Öncülük Etme Vurgusu

Trump, "Amerika'nın ihtiyaç duyduğu ve vatandaşlarımızın hak ettiği inovasyon ve Bitcoin yanlısı bir başkan olacağım," diyerek kripto para politikasındaki kararlılığını yineledi.